Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

KOPOS line#9: Zaslepovací víčka instalačních krabic


Document Actions
KOPOS line#9: Zaslepovací víčka instalačních krabic
Praktická víčka elektroinstalačních podomítkových krabic, která zabrání vniku stavebních nečistot při stavebních pracech. Ne na všech stavbách se dají použít strojní omítky a jsou prováděny ručně s přesností dle zkušeností konkrétního řemeslníka. A i po úspěšných omítkách či usazení do již hotové omítky je dobré pamatovat na zajištění proti vniku nečistot do husích krků. Někdo se tím vůbec nezabývá a riskuje možnost následného protažení vedení. V této reportáži se podíváme na podrobnosti výroby krycích víček, která jsou pro tento účel vyráběna v KOPOS Kolín ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.06.2019


Pokračování vychytávek KOPOS je tu. Dnes se podíváme na zaslepovací víčka instalačních krabic.




Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Možná se budete divit, ale zednická praxe ani dnes nemusí být zcela ideální.
  • Miloslav Dvořáček Elektroinstalace, MaR, automatizace, Brno (602 738 484)
    Na to, jak je to v praxi.. kdy se krabice přehodí třeba 3cm omítky.. a co s tím?  Je to dobrý nápad, ale ty ocásky jsou krátké. Na to, jak v praxi přihodí třeba centimetr omítky.
  • Zdeněk Hejčl Elektroinstalace, průmyslové váhy, Týniště nad Orlicí (602 475 943)
    Když je krabička utopená, jsou schoni ji zedníci zaházet komplet a pak to člověk musí hledat...

Kopos vyrábí zaslepovací víčko, které krabici zakryje.
  • Vít Rotrekl, domovní a průmyslové elektroinstalace, Brno
    Víčka od KOPOSu na krabičky jsou super v tom, že přesně sedí na krabičku, když ji zedníci zahážou, krabička zůstane pěkně čistá, plus je v tom, že je víčko použitelné opakovaně, dají se cvakat na vícenásobné krabičky.

Pojďme se podívat do výroby a zjistit, jak se takové víčko vyrábí.
  • Jaroslav Basl, mistr ve výrobním provozu KOPOS Kolín
    Tohle víčko co se týká výroby, je jednodušší, když to srovnáme třeba s krabičkami univerzálními, tak je to jednodušší věc, dělá se to z jiného materiálu, z polyethylenu, což je materiál dobrý na zpracování. Může docházet k problémům, ale nedochází. Víčko je, dá se říct, jednoduchý výrobek.

Co se na takovém jednoduchém výrobku musí kontrolovat?
  • Jana Vencovská, oddělení výstupní kontroly KOPOS Kolín
    Funkčnost. Musí se zkoušet i na krabičkách, zda to pasuje do druhého výrobku.

Jak silná je disribuce zaslepovacích víček?
  • Zdena Mensová, hlavní odbytový sklad KOPOS Kolín
    Zaslepovací víčko je vychytávka svým způsobem, protože se používali noviny na stavbách a tím, že náš marketing udělal podporu a zaslepovací víčka jsme zákazníkům dávali i zdarma do balení.. Lze je prodat po 10 ks i po celém kartonu.

Pojďme do konstrukční kanceláře společnosti KOPOS s otázkou kdy a proč se víčka začala vyrábět
  • Pavel Pospíšil, konstrukční oddělení KOPOS Kolín
    To je záležitost už letitá, kdy pro zedníky, aby nemuseli krabice ucpávat novinami, aby nedocházelo k zbytečnému zaslepení dírek při nahazování a potom k následnému zalomení šroubů v krabici a problémům při instalaci přístrojů, tak na základě toho kdysi před spoustou let začaly zaslepovací víčka vyrábět.

Dnešní putování je u konce. Příště nás čeká použítí nástavného rámečku pro krabice.

Katalog úložných materiálů KOPOS naleznete online zde v redakční knihovně!



Čím zakrýváš podomítkovou krabici před zahozením omítkou?


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 13)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

KOPOS Kolín a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Článek nabízí pohled za kulisy výroby plastových produktů KOPOS. Od vstřikování plastů až po extruzi, nahlédneme do tajů výroby. Automatizace hraje klíčovou roli při osazování instalačních krabic šroubky, kamery kontrolují, zda výrobek odpovídá kvalitativním vzorům ve tvaru a velikosti. Zajímavé je sledovat, jak stroje zvládají i složité úkoly, jako je krácení ohebných trubek. Výroba nezahrnuje pouze plastové díly, ale také pancéřové trubky, ocelové kabelové lávky a hliníkové instalační krabice. Každý detail má svůj význam. Více zde ...
Představte si, že míjíte firmu KOPOS každý den a jednoho dne se rozhodnete prozkoumat, co se skrývá za jejími červenými zdmi. Má krátká poznámka je jedné z předních českých výrobních společností elektroinstalačního materiálu. Prohlídku provozů nových technologií a automatizace jsem nemohl odmítnout. Chtěl jsem na vlastní oči vidět, jak oživují produkty známé nejen po celém Česku. Zjistil jsem například, jak malá změna v poměru přísad může radikálně změnit vlastnosti plastů a jak KOPOS využívá každý kousek odpadu k recyklaci.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933