Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOPOS: Slavnostní otevření nové linky (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 29.06.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOPOS: Slavnostní otevření nové linky


KOPOS: Slavnostní otevření nové linky
Tuzemský výrobce elektroinstalačního materiálu Kopos Kolín loni začal se stavbou nové skladové a administrativně výrobní haly, během níž došlo i k demolici zastaralých a nevyhovujících hal a skladů. Během těchto dní došlo k slavnostnímu otevření nových prostor ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 29.06.2009


Kopos Kolín, výrobce elektroinstalačního úložného materiálu, investoval 119 milionů Kč na výstavbu nové skladové a administrativně výrobní haly, jejíž slavnostní otevření proběhlo 23. června.

„Se stavbou jsme začali na jaře 2008 na místě odstraněných zastaralých hal a skladů. Nová hala je dvouúrovňová - skladová část je vysoká 11 m, o 3 m nižší je administrativně výrobní část,“ uvádí Josef Vavrouch, generální ředitel firmy.

Celá hala zaujímá plochu 6.900 m2, což je více než plocha velkého fotbalového hřiště. Investice zahrnuje i obnovu vnitropodnikových komunikací a objektů souvisejících s halou, včetně rekonstrukce systému vytápění sousedních objektů.

V prvním pololetí roku 2009 Kopos investoval 55 milionů Kč do nákupu nové výrobní technologie na výrobu kabelových nosných systémů Jupiter a Mars určené do nové výrobní haly v Kolíně.

Kopos Kolín vyrábí plastový elektroinstalační úložný materiál a kovové kabelové nosné systémy. Sortiment zahrnuje více než 5000 druhů výrobků. Společnost se řadu let věnuje i výzkumu a vývoji v oblasti odstínění radiace v jaderných zařízeních a podílela se na dodávkách stínícího systému pro Evropskou organizaci pro jaderný výzkum CERN.

Firma v současné době v České republice zaměstnává 362 lidí, v dceřiných společnostech v zahraničí pracuje dalších 120 osob. Věkový průměr zaměstnanců Kopos Kolín a.s. je 42 let. Průměrný plat dosáhl v loňském roce výše 22 477 Kč. Poslední zvýšení platů proběhlo v říjnu 2008, kdy došlo k plošnému navýšení o 1 000 Kč. Kopos je v rámci okresu středně velkým zaměstnavatelem.

POZOR: Další záběry nové linky budou uvedeny v samostatném článku!

Krátký sestřih z tiskové konference sledujte zde!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.