Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOPOS představuje plynový vstřelovač pro upevňování konstrukcí (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.05.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOPOS představuje plynový vstřelovač pro upevňování konstrukcí


KOPOS představuje plynový vstřelovač pro upevňování konstrukcí
Upevňování konstrukcí pro uložení vedení je pro elektromontéry, obzvlášť v průmyslových aglomeracích, docela zásadní dovedností. Vyžaduje znalosti ze stavebnictví, elektrotechniky a často také chemie. Ovšem úkol montéra, člena elektromontážního dodavatele není totožný s výsledkem zámečníka. Je podstatně širší. Na konstrukci pak ukládá vedení, to zapojuje a celou elektroinstalaci pak musí zprovoznit. Proto lze upevňování považujeme za malou, ovšem důležitou část elektromontáží. Proto každá pracovní pomůcka, zlepšující výkon řemeslníka, je vítaná. Co myslíte, jakou pomůckou je tato vstřelovací pistole?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 6.05.2022



Staří pamětníci si z montáží pamatují různé vstřelovače (nastřelovačky) a ti zcela nejstarší i legendární přímý vstřelovač Blesk. Ten později nahradily přístroje s nepřímým vstřelem a následně se upustilo i od nábojů se střelným prachem. Pokud se dnes zaměříme na vstřelovače, pak se dnešní modely upínají k plynovému pohonu. Jsou lehčí, bezpečnější a podle některých montérů "je radost s nimi pracovat". KOPOS jako výrobce úložných systémů nabízí svým odběratelům tento přístroj, aby se o práci s jejich produkty dalo říci něco podobného.


Pro větší náhled kliknout!


Kameru jsme pro vysvětlení namířili na odborníka tohoto kolínského závodu.

Václav Musílek, produktový specialista KOPOS Kolín
... nastřelovačka příchytek dokáže ušetřit čas montáže především u tras se zachováním funkčnosti při požáru. Jde hlavně o to, abychom urychlili práci elektrotechniků. Úspora času je dnes to nejvíce, co na stavbě potřebujete. Řekněme, že třeba nastřelování je desetkrát rychlejší než vyvrtat díru pro šrouby do betonu. Přijdu, dám hřeb, je to plynová pistole, dám plynovou bombičku a pálim!


Pro větší náhled kliknout!


Na jednu bombičku vstřelím 500 kusů příchytek a tím opravdu výrazně ušetřím čas. Žádná prašnost, hlučnost nebo spotřebované vrtáky.

Zbraň, lépe řečeno nastřelovačka, má opravdu sílu, zároveň ale obsahuje bezpečnostní mechanismy, aby nedošlo ke zranění. A do jakých materiálu můžeme přistřelovat?
Přistřelovat můžete do betonu i do železobetonu, do oceli. To jsou asi tři nejzákladnější materiály, do kterých můžete přistěhovat příchytky. Máme nastřelování s magnetickou hlavou, takže nepotřebujete další plastové elementy. Je tam silný magnet, na který dáte rovnou příchytku a jak lze pálit.

Kde je možné zakoupit jak pistoli, tak příslušenství?
Co se týká nastřelovačky, tu lze zakoupit v síti velkoobchodů, přes který KOPOS Kolín dodává svůj sortiment. Kopos Kolín drží skladem veškeré příslušenství k nastřelování i samotnou zbraň. Plyn je součástí balení. Pokud koupíte 500 kusů hřebíků, dostanete jednu plynovou bombičku zdarma.



Rychlost montáže šetří čas i peníze, pokud máte zájem o ukázku, kontaktujte specialisty Kopos Kolín, kteří vám ji rádi předvedou v praxi.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.