Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOPOS: Požárně odolné krabice typu KSK (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.02.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOPOS: Požárně odolné krabice typu KSK


KOPOS: Požárně odolné krabice typu KSK
Krabice typu KSK, máme 3 velikosti a jsou určeny do požární odolnosti, tudíž mají oranžovou barvu. Máme nový typ svorkovnice v jedné nejmenší krabici, která je určena pro jednofázové účely. V podstatě typů krabic je několik, máme typy krabic s 5 svorkami, které už znáte z trhu ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 5.02.2018



Na stánku Koposu Kolín se ptáme Václava Musílka, na jejich novou, protipožární krabici.


Textový přepis rozhovoru.

Co je novinkou na AMPERu 2017?
Jsou to krabice typu KSK, máme 3 velikosti a jsou určeny do požární odolnosti, tudíž mají oranžovou barvu. Máme nový typ svorkovnice v jedné nejmenší krabici, která je určena pro jednofázové účely.

Z jakých možností si vybereme?
V podstatě typů krabic je několik, máme typy krabic s 5 svorkami, které už znáte z trhu. Pak máme i s dvojitou svorkou, kde jsou různé kombinace, říkáme tomu dvojitá svorka kvůli tomu, že můžete připojit svorkovnici 2 dráty na jeden potenciál, takže máme i s dvojitou svorkou ve dvou velikostech.

Koho tato novinka osloví?
Určitě to bude zajímat projektanty, projekční firmy a velké projekty, kde se tyto krabice používají např. u odvětrávání velkých budov, před ventilátory, nebo na únikových cestách, případně všude tam, kde je požární úsek, kde je potřeba zachovat funkčnost při požáru po určitou minutáž, řeknu 30, 60-90 minut.

Nač si dát pozor při montáži?
Určitě bych si dal pozor na přetažení jednotlivých svorek, protože by keramika mohla prasknout. Víceméně se to nestává, když budeme nějakým rozumným momentem, nebo rukou montovat, neměl by být žádný problém. Je to svorka, která je pevná, odolná. Ke krabicím se v 90% případů přivádí kabely s funkčností příchytek, my máme příchytky buď jednoduché, nebo dvojité. Je to typ 67 řeknu 6,8,10,12,16, které dodáváme, je možné zakoupit spolu s krabicemi.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
protipožárních krabic KOPOS zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.