Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOPOS: Ochrana pro elektrické rozvody (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 20.07.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOPOS: Ochrana pro elektrické rozvody


KOPOS: Ochrana pro elektrické rozvody
Pokládáte nová silová a datová vedení nebo rekonstruujete starší a chcete je vést pomocí ohebných trubek? Pak se jistě rozhodujete, kterou ze sortimentu ohebných trubek použít pro ochranu vodičů. Podívejme se na materiál, ze kterého jsou trubky vyrobené ...
ze dne: 20.07.2007

Pokládáte nová silová a datová vedení nebo rekonstruujete starší a chcete je vést pomocí ohebných trubek? Pak se jistě rozhodujete, kterou ze sortimentu ohebných trubek použít pro ochranu vodičů. Podívejme se na materiál, ze kterého jsou trubky vyrobené – i to může být vodítkem, jakou trubku zvolit na ten který typ stavebního materiálu. Průměr trubky odvodíte snadno podle počtu vodičů, které chcete trubkou vést. Kopos Kolín dodává trubky jak v rozměrech podle ČSN, tak i EN.

Ohebné trubky vyrobené z PVC jako nejrozšířenějšího plastového materiálu lze používat na stavební materiály třídy A-C3 a podle mechanické odolnosti trubek lehce určíme, jakou trubku použít pro požadované vedení:


Klik pro větší náhled.
Ohebná trubka MONOFLEX


Klik pro větší náhled.
Ohebná trubka SUPER MONOFLEX

Ohebné trubky vyrobené z polyetylénu LPE 1 a LPE 2 lze použít pouze pro montáž na/do stavební nehořlavé hmoty stupně A. Trubky dodáváme ve dvou variantách v bílé barvě s rozměry ČSN a v oranžové barvě v rozměrech EN.


Klik pro větší náhled.
Ohebné trubky LPE s proužkem a bez proužku

Trubky řady EN mohou být vybaveny protahovacím drátem pro usnadnění práce montážníků. Trubky dimenze ČSN 16 se nyní dodávají s barevným proužkem po celé délce trubky. Tyto proužky pomáhají snadno identifikovat jednotlivá vedení a obvody.

Ohebné trubky vyrobené z UV stabilního bezhalogenového polyamidu označované jako APAFS a APACS se používají v objektech, kde je kladen důraz na bezpečnost osob a cenného majetku, ke snížení škod v případě požáru.


Klik pro větší náhled.
Ohebná trubka bezhalogenová

Bezhalogenový materiál je samozhášivý a v případě požáru neprodukuje toxický dým. Při pevném uložení lze ohebnou trubku použít v teplotním rozmezí -40 až +120°C, při pohyblivém uložení od -5 do 120°C.

Další informace o výrobcích Koposu Kolín naleznete na www.kopos.cz nebo kopos@kopos.cz.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.