Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOPOS: Krabice KUZ a její modifikace (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.05.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOPOS: Krabice KUZ a její modifikace


KOPOS: Krabice KUZ a její modifikace
Kopos představuje hlavní produktovou novinku roku 2014 krabici KUZ. Využijete k zabudování elektrických přístrojů do zateplené fasády budov nebo přímo do zděných stěn. Poslouží také pro instalaci měřící svorky hromosvodu jako klasická elektroinstalační rozvodná krabice se svorkami, pro krytou instalaci zásuvek a vypínačů, pro montáž třífázových zásuvek nebo pro montáž nosných lišt a přístrojů jako jsou jističe.
Komerční sdělení, ze dne: 5.05.2014



Mohou sloužit pro instalaci měřící svorky hromosvodu jako klasická elektroinstalační rozvodná krabice se svorkami, pro krytou instalaci zásuvek a vypínačů, pro montáž třífázové zásuvky, pro montáž nosné lišty TS a přístrojů jako jsou jističe apod.

Základní krytí všech sestav je IP30. Po vhodném dotěsnění vík se u všech variant krabic dosahuje krytí IP44, což je dostačující pro venkovní použití.

Všechny sestavy také umožňují montáž svorkovnice S-KSK 2, kterou je možné přichytit na vnitřní sloupky nebo přímo do dna krabice.

Krabice KUZ se dodává v několika variantách:


Základní variantou je KUZ-V. Jedná se o sestavu krabice s rovným víkem V 180. Sestava je určená pro montáž do sádrového lože pod omítku i pro přímou montáž do izolačních materiálů při zateplování budov. Krabice disponuje možností nastavení své hloubky v rozsahu 85 až 140mm.


KUZ-V


Varianta KUZ-VO je osazena víkem VO180, které umožňuje otevírání bez použití nástroje. Tím je vnitřní prostor krabice častěji dostupný a krabice je tedy vhodná např. i pro montáž klasických přístrojů, které budou skryté pod povrchem stěn. Tato sestava navíc obsahuje montážní desku, která umožňuje instalaci jednoho klasického přístroje (např. vypínače nebo zásuvky) nebo dvou klasických přístrojů ve společném rámečku. V kombinaci s přístrojovým nosičem PN KUZ umožňuje tato deska montáž zásuvky 400V. Desku je dále možné využít pro jiné aplikace, např. pro jističe a jiné přístroje podle zákazníka.

KUZ-VO


Sestava KUZ-VI je určena do zateplovacích systémů. Jedná se v podstatě o shodnou variantu s krabicí KUZ-V, která je doplněna nosným tubusem, vnější a vnitřní izolací, příbalovým setem pro montáž tubusu na zeď a šrouby pro ukotvení krabice na tubus. Sestava umožňuje použití do zateplení s minimální tloušťkou 120mm. Maximální tloušťka zateplení, pro které je tato sestava vhodná, je 300mm. Výhodou této varianty je tepelně izolované dno krabice od podkladní zdi, což zajišťuje eliminaci tepelných mostů.

KUZ-VI



Sestava KUZ-VOI je určena do zateplovacích systémů, obsahuje otevírací víko VO-180. Tato sestava je vhodná pro instalaci přístrojů, které budou zapuštěny pod povrchem fasády, např. pro klasické vypínače, zásuvky, třífázové zásuvky, jističe, ale třeba i pro ukrytí vývodu pro zahradní hadici.

KUZ-VOI



Montážní deska umožňuje instalaci jednoho klasického přístroje (např. vypínače nebo zásuvky) nebo dvou klasických přístrojů ve společném rámečku. V kombinaci s přístrojovým nosičem PN KUZ umožňuje tato deska montáž zásuvky 400V. Desku je dále možné využít pro jiné aplikace, např. pro jističe a jiné přístroje podle přání zákazníka. Krabice budou v prodeji od května 2014.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si požádat o aktuální papírový katalog
krabic do zateplení KOPOS Kolín

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.