Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOPOS Kolín investoval na Ukrajině i v době krize (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.09.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOPOS Kolín investoval na Ukrajině i v době krize


KOPOS Kolín investoval na Ukrajině i v době krize
Kopos Kolín a.s., výrobce elektroinstalačního úložného materiálu, investoval na výstavbu nové výrobní a skladové haly na Ukrajině. Její slavnostní otevření proběhlo v těchto dnech. Co všechno na Ukrajině vyrábí? Jakou plochu hala zaujímá? Více se dočtete zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 30.09.2011


Na Ukrajině byla založena v listopadu 1997 první z dnešních 13 dceřiných společností Koposu Kolín a.s. Od roku 2004 se Kopos Elektro Ukrajina zabývá nejen prodejem elektromateriálu, ale začíná vyrábět kabelové lišty a ohebné trubky, známé pod názvem husí krky.

Rozvoj stavební činnosti na Ukrajině sebou přinesl požadavky na výrobu dalších produktů. Dosavadní výrobní prostory v Kyjevě začaly být malé a Kopos Kolín a.s. se rozhodl přistoupit k investiční výstavbě na Ukrajině.

"Po nákupu pozemku s rozlohou 40.000 m2 v roce 2008 se v následujícím roce zpracovával projekt. Stavba výrobní a skladové haly začala v červenci 2010 na zelené louce v obci Privorotje mezi Kyjevem a Žitomirem. Nová hala zaujímá plochu 1.440 m2, výrobní a skladová část je jednopodlažní s výškou 7m, administrativní část je dvoupodlažní," uvádí Josef Vavrouch, generální ředitel firmy.

Investice zahrnovala také výstavbu studně, čističky vody, retenční nádrže, zpevněných ploch pro skladové účely a odstavné plochy před areálem na pozemku. Výrobní hala je v souladu s ukrajinskými předpisy vybavena i hasičskou výbavou včetně pojízdné čerpací stříkačky a hadic.

Do nové výrobní haly byla přenesena výroba lišt i ohebných trubek z Kyjeva. Nově se zde vyrábějí korugované dvouplášťové trubky ohebné a tuhé pod obchodním názvem Kopoflex a Kopodur, používané ve stavebnictví jako chráničky kabelů. Jsou určené pro trhy Ukrajiny, Ruska a Běloruska.

Kopos Kolín vyrábí plastový elektroinstalační úložný materiál a kovové kabelové nosné systémy. Sortiment zahrnuje více než 7.000 druhů výrobků. Společnost se řadu let věnuje i výzkumu a vývoji v oblasti odstínění radiace v jaderných zařízeních a podílela se na dodávkách stínícího systému pro Evropskou organizaci pro jaderný výzkum CERN.

Firma v současné době v České republice zaměstnává 365 lidí, v dceřiných společnostech v zahraničí pracuje dalších 156 osob. Věkový průměr zaměstnanců Kopos Kolín a.s. je 42 let. Průměrná doba působení zaměstnance v Koposu je přes 17 let. Kopos je v rámci okresu středně velkým zaměstnavatelem.
 

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.