Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOPOS Kolín - 85 let výroby elektroinstalačního materiálu (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.10.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOPOS Kolín - 85 let výroby elektroinstalačního materiálu


KOPOS Kolín - 85 let výroby elektroinstalačního materiálu
Česká společnost KOPOS Kolín a.s., tuzemský výrobce elektroinstalačního plastového a kovového úložného materiálu, pokračuje v dlouhodobé tradici výroby elektroinstalačního materiálu.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 26.10.2011


Pod vedením nového majitele se od roku 1994 pozvedala výroba elektrotechnického úložného materiálu na dnešní úroveň srovnatelnou s ostatními světovými výrobci.


Kopos - administrativní budova

Znamenalo to investovat značné prostředky do informačních technologií, logistického řešení výrobních provozů, skladování a i odbavování zakázek, modernizace výrobních hal a nákupu technologií. Mezi největší domácí stavební investice posledních let patřila stavba vlastní mísírny PVC, výstavba nové haly na zpracování plastů, vybudování haly na výrobu kovových žlabů. V zahraničí se vybudovala výrobní hala na Ukrajině. Od roku 1994 činila celková výše investic společnosti jednu miliardu a téměř 500 milionů korun.


Administrativně výrobní hala na Ukrajině

Cílem společnosti je nejen zachovat úroveň prvotřídních výrobců elektroinstalačních materiálů, ale především být spolehlivým partnerem, a to jak pro zaměstnance, tak především pro odběratele a obchodní partnery. "Náš zákazník je pro nás vždy na prvním místě a jeho spokojenost je naší nejlepší vizitkou", říká ing. Josef Vavrouch, generální ředitel společnosti.

Společnost sleduje technickou dokonalost svých výrobků, 100% kvalitu výroby, bezpečnost a vliv na životní prostředí. Bezhalogenové i bezolovnaté produkty jsou charakteristické pro nový směr, který společnost Kopos Kolín sleduje – ekologickou zodpovědnost a ohleduplnost k životnímu prostředí. Společnost trvale usiluje o to, aby její produkty co nejvíce chránily životní prostředí.

Začátek výroby elektrotechnického úložného materiálu v továrně v Kolíně sahají do roku 1926. Tradice výroby zůstala po celou dobu existence továrny zachovalá.


"Továrna na káble"

Dnes společnost Kopos zaměstnává v České republice 365 lidí, ve 13 dceřiných společnostech v Evropě, Asii a Americe pracuje dalších 156 osob. Věkový průměr zaměstnanců Kopos Kolín a.s. je 42 let. Průměrná doba působení zaměstnance v Koposu je přes 11 let.

Podrobnosti tiskové konference sledujte v tomto videoklipu!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.