Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Kopos Kolín – produktové novinky 2008 - 2009 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.05.2008
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Kopos Kolín – produktové novinky 2008 - 2009


Kopos Kolín – produktové novinky 2008 - 2009
Seznamte se s novinkami v konstrukci univerzálních krabic do sádrokartonu. Novinkou je montážní hloubka, která umožní instalaci pomocné svorkovnice nebo přepěťové ochrany. Jednotlivé krabice lze spojit v souvislou vodorovnou řadu s osovou vzdáleností 71mm. Úchyty dovolují vzájemné spojení i s krabicí KU 68/71L1. Spojené krabice je možné propojit ...
Komerční sdělení, ze dne: 26.05.2008

Výraznou změnu v konstrukčním řešení přináší elektroinstalační univerzální krabice do sádrokartonu KUH 1/L. Skládá se ze dvou částí, vrchního a spodního dílu. Obdélníkový tvar těla s klasickým kruhovým výstupním otvorem umožňuje použít standardní přístroj včetně dvojzásuvky. Zároveň lze vložit pod přístroj i za přístroj aktivní prvky, jako jsou přepěťové ochrany, stmívače a další prvky BUS systému. Krabice se montuje z rubové strany sádrokartonových desek tloušťky 12,5mm.

V sádrovém lůžku je možné krabici použít i pod omítku.


Pro větší náhled kliknout!

Novinkou, která rovněž umožňuje používat moderní elektroinstalační prvky, je krabice do dutých stěn KPR 68/71L s montážní hloubkou 70mm. Umožňuje vkládat přístroje s přepěťovou ochranou, svorkovnice S-66 nebo bezšroubové svorky. Na vnější straně dna krabice je hrot, který po přitlačení na stěnu předznačuje vrtací bod. Jednotlivé krabice lze spojit v souvislou vodorovnou řadu s osovou vzdáleností 71mm. Úchyty dovolují vzájemné spojení i s krabicí KU 68/71L1. Spojené krabice je možné propojit vylomením průchodu v plášti krabice a vzniklým tunelem následně protáhnout vodiče. Krabici lze použít jako rozvodnou a pro zakrytí použít víčko V 68.
Odstraní-li se upevňovací šrouby s patkami, je možné krabici použít pod omítku.


Pro větší náhled kliknout!

Nová univerzální krabice do dutých stěn KU 68/71L1 s montážní hloubkou 35mm umožňuje spojení 2 nebo 3 krabic v souvislou vodorovnou řadu s osovou vzdáleností 71mm. Úchyty dovolují vzájemné spojení i s krabicí KPR 68/71L. Spojené krabice je možné propojit vylomením průchodu v plášti krabice a vytvořeným tunelem protáhnout vodiče. Na vnější straně dna spojených krabic jsou hroty, které po přitlačení na stěnu předznačují vrtací body.


Pro větší náhled kliknout!

Parapetní kanál PK 90X55 D je určen pro montáž modulárních přístrojů 45x45mm. Jeho kombinace jednoduché a dvojité stěny zaručuje vysokou mechanickou pevnost a tuhost kanálu.


Pro větší náhled kliknout!

Kopos Kolín zaměstnává v České republice více než 400 pracovníků, v 11 zahraničních dceřiných společnostech jich pracuje dalších 120. Sortiment Koposu k dnešnímu dni čítá přes 5000 druhů výrobků, na jejichž technologickou dokonalost a kvalitu při výrobě je kladen extrémní důraz. Společnost každoročně provádí inovace a modernizace výrobků a přizpůsobuje je požadavkům zákazníka. Kopos Kolín a.s. je držitelem certifikátu podle norem ISO 9001 a ISO 14001 a také osvědčení Bezpečný podnik a Česká kvalita.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.