Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOPOS: Exkurze dětí do Koposu (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.10.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOPOS: Exkurze dětí do Koposu


KOPOS: Exkurze dětí do Koposu
Možnost podívat se do míst, která nám jsou běžně nepřístupná, je pro mnoho lidí lákavá a nenechají si tuto příležitost utéct. Také žáci jedné základní školy na chvíli opustili školní lavice a vydali se na průzkum nejen do výrobních prostor společnosti Kopos ...
Komerční sdělení, ze dne: 5.10.2009


Výrobní haly Koposu Kolín si lze prohlédnout během exkurze do výroby. Jedné takové se zúčastnila školní třída jedenáctiletých dětí. Prohlédly si nové haly na výrobu tuhých i ohebných trubek, elektroinstalačních krabic, parapetních kanálů a lišt, kabelových žlabů, podívaly se do jídelny i do administrativní budovy. Zhlédly sklady hotových výrobků, expedici zboží i požární retenční nádrž. Aby jim během hodinové exkurze příliš nevyhládlo, každé z dětí dostalo tatranku.

A co děti na Koposu zaujalo? Vybíráme z jejich reakcí ...


"... kam bychom se mohli schovat?"


Děti v doprovodu generálního ředitele a hlavního technologa

Kopos Kolín vyrábí plastový elektroinstalační úložný materiál a kovové kabelové nosné systémy. Sortiment zahrnuje více než 5000 druhů výrobků. Společnost se řadu let věnuje i výzkumu a vývoji v oblasti odstínění radiace v jaderných zařízeních a podílela se na dodávkách stínícího systému pro Evropskou organizaci pro jaderný výzkum CERN.
Firma v současné době v České republice zaměstnává 362 lidí, ve 14 dceřiných společnostech v zahraničí pracuje dalších 120 osob. Věkový průměr zaměstnanců Kopos Kolín a.s. je 42 let. Průměrný plat dosáhl v loňském roce výše 22 477 Kč. Poslední zvýšení platů proběhlo v říjnu 2008, kdy došlo k plošnému navýšení o 1 000 Kč. Kopos je v rámci okresu středně velkým zaměstnavatelem.

SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.