Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOPOS: Elektrikářské klání (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.11.2006
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOPOS: Elektrikářské klání


KOPOS: Elektrikářské klání
Střední odborné školy a učiliště s oborem elektrikář v severních, západních a středních Čechách se snaží v duchu hesla Jana Ámose Komenského „Škola hrou“ využívat pro své svěřence maximálně přitažlivé formy výuky. Jednou z nich jsou soutěže v oboru Elektro - O nejlepšího elektrikáře.
ze dne: 16.11.2006

Elektrikářské klání - soutěžní přehlídka elektrikářské zručnosti na odborných školách

Střední odborné školy a učiliště s oborem elektrikář v severních, západních a středních Čechách se snaží v duchu hesla Jana Ámose Komenského „Škola hrou“ využívat pro své svěřence maximálně přitažlivé formy výuky. Jednou z nich jsou soutěže v oboru Elektro - O nejlepšího elektrikáře. Prověřují se v nich jak teoretické, tak praktické znalosti studentů a učňů. Setkávání slouží i ke vzájemnému porovnání způsobů výuky na jednotlivých školách a k výměně zkušeností. Hostitelem a organizátorem soutěže je každý rok jiná škola, zatímco hlavní partner se nemění – Kopos Kolín jím byl tradičně i letos.


Členové vítězného týmu ze SPŠ Tachov, Jan Vrtalík a Lukáš Děd, před svojí vítěznou instalací

Letošní, již šestý ročník této soutěže, se konal 18.října na půdě Integrované střední školy technické a ekonomické v Sokolově. Účast přijalo celkem sedm odborných škol. Soutěžní družstva byla dvoučlenná. Slavnostního zahájení soutěže se zúčastnil ředitel školy PaeDr. Josef Novotný, zástupci partnera Kopos Kolín a.s. v čele s Jaroslavem Hajným, zástupci sponzorů (Sokolovská uhelná, a.s. – právní nástupce ing.Jiří Radosta, ABB s.r.o. Elektro-Praga p. Klingr) a regionální tisk.


Porota při hodnocení

Soutěž začala písemným testem. Následovala čtyřhodinová praktická část soutěže v prostoru 3D. Všichni měli stejný úkol - podle přiloženého schématu provést povrchovou (nástěnnou) elektroinstalaci světelného a zásuvkového obvodu. Hodnotícími kritérii u tohoto úkolu bylo osazení, funkčnost zapojení světelného okruhu, funkčnost zapojení zásuvkového okruhu 1F, funkčnost zapojení zásuvkového okruhu 3F, barevné značení vodičů, dotažení vodičů a odizolování, dodržení rozměrů, estetické hledisko a rychlost. Porotu tvořil pedagogický doprovod všech zúčastněných družstev společně se zástupci partnerské firmy Kopos Kolín.


Vítězové při předávání cen

Vítězi se stali studenti ze Střední průmyslové školy Tachov, druzí byli soutěžící z Integrované střední školy technické a ekonomické Sokolov a třetí místo obsadili chlapci ze Středního odborného učiliště elektrotechnického Plzeň. Další pozice: 4.místo - ISŠ technická Rakovník, 5.místo- ISŠ elektrotechnická Hluboká, 6. místo - ISŠ energetická Chomutov a poslední skončili soutěžící ze SOŠ Mezihoří. Vítězné týmy získaly pro své školy elektroinstalační materiálu pro výuku. Jednotlivci si odnesli za první místo zkoušečku napětí, druhá dvojice byla odměněna sadou nástavců a za třetí místo získali studenti nabíječku baterií.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.