Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOPOS: Dvouplášťové chráničky (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.06.2008
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOPOS: Dvouplášťové chráničky


KOPOS: Dvouplášťové chráničky
K urychlení pokládky kabelových sítí slouží dvouplášťové chráničky, které zároveň snižují náklady na výkopové práce, neboť stačí připravit ...
ze dne: 9.06.2008

K urychlení pokládky kabelových sítí slouží dvouplášťové chráničky, které zároveň snižují náklady na výkopové práce, neboť stačí připravit mělčí a užší výkopy. Zároveň odpadá nutnost přípravy pískování podkladního lože.

Korugované trubky k ochraně vedení KOPOFLEX a KOPODUR patří do nabídky společnosti Kopos již několik let. Vyrábějí se z bezhalogenového polyetylénu ve dvoustěnném provedení. Technika dvojité stěny vyrobené v jedné výrobní operaci dává trubce vynikající vlastnosti, především možnost vysokého dynamického a statického zatížení (odolnost stlačení > 450 N/200 mm). Oba výrobky jsou vysoce odolné proti agresivním látkám, takže své uplatnění najdou i například v chemickém průmyslu.


Standardní barvou korugovaných trubek je červená,
na přání zákazníka je však lze vyrobit i v jiných zabarveních.

Trubky KOPOFLEX jsou vysoce ohebné, a to i při poměrně malých poloměrech ohybu. Konce trubek lze uzavřít zátkami, které zabrání vniknutí nečistot dovnitř. Vysoká ohebnost a pevnost stěn jsou předpokladem pro použití i při ochraně přípojek vody. Trubky se dodávají v kotoučích s nasazenou spojkou na jednom z konců a se zavedeným protahovacím drátem nebo provázkem, který usnadňuje zatažení kabelu dovnitř trubky.

Pro rovné dlouhé trasy je vhodné použít tuhé neohebné trubky KOPODUR. Dodávají se na paletách ve standardní šestimetrové délce, jiné rozměry lze dodat na zakázku. Každá trubka je standardně na jednom z konců opatřena spojkou. Pro ohyb systému se používají kolena (s ohybem 45 nebo 90 stupňů), která jsou na obou koncích opatřena spojkou pro snadné napojení. V případě nutnosti fixace polohy několika trubek v jednom výkopu při několikanásobném vedení kabelů se používá distanční rozpěrka, která zároveň zabraňuje deformaci trubek při zasypání výkopu. Dodávané distanční rozpěrky jsou určené pro fixaci 8 trubek a je možné je rozdělit pro fixaci 2, 4 a 6 trubek.

Chráničky KOPOFLEX i KOPODUR se vyrábějí standardně v červené barvě pro použití pod zem. Jinou barevnost lze dohodnout při konkrétní objednávce.

Další informace o výrobcích společnosti Kopos Kolín a. s. získáte na www.kopos.cz nebo můžete kontaktovat společnost e-mailem na adrese: kopos@kopos.cz.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.