Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOPOS: Den pro důchodce v Koposu (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 23.09.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOPOS: Den pro důchodce v Koposu


KOPOS: Den pro důchodce v Koposu
Odchod do důchodu ne vždy musí znamenat odchod ze společenského života do pozadí. Na své bývalé zaměstnance - důchodce - nezapomíná společnost Kopos a v rámci otevření nových výrobních prostor pro ně uspořádala setkání spojené s exkurzí ...
Komerční sdělení, ze dne: 23.09.2009

Kopos Kolín na bývalé zaměstnance – důchodce - nezapomíná. Setkání s nimi organizuje vždy, když v podniku vznikne něco nového. Poprvé to bylo po dostavění vlastní mísírny PVC v devadesátých letech. Podruhé v roce 2005 u příležitosti otevření administrativně výrobní haly. V červnu 2009 se sešli důchodci Koposu Kolín potřetí, aby si prohlédli nové stavební a strojní investice roku 2008-2009.

Jeden ze seniorů, ing. Jiří Semerák, který dříve v podniku pracoval na technických a výrobních pozicích a nyní je již několik let v důchodu, na slavnostním obědě poznamenal: "Zažil jsem původní Kablo, jeho privatizaci i nové začátky firmy Kopos. Jsem rád, že mohu porovnat staré a nové. Proměna je patrná na první pohled."

Kopos Kolín vyrábí plastový elektroinstalační úložný materiál a kovové kabelové nosné systémy. Sortiment zahrnuje více než 5000 druhů výrobků. Společnost se řadu let věnuje i výzkumu a vývoji v oblasti odstínění radiace v jaderných zařízeních a podílela se na dodávkách stínícího systému pro Evropskou organizaci pro jaderný výzkum CERN.

Firma v současné době v České republice zaměstnává 362 lidí, ve 14 dceřiných společnostech v zahraničí pracuje dalších 120 osob. Věkový průměr zaměstnanců Kopos Kolín a.s. je 42 let. Průměrný plat dosáhl v loňském roce výše 22 477 Kč. Poslední zvýšení platů proběhlo v říjnu 2008, kdy došlo k plošnému navýšení o 1 000 Kč. Kopos je v rámci okresu středně velkým zaměstnavatelem.

SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.