Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Konektory, které odolávají extrémním podmínkám


Document Actions
Konektory, které odolávají extrémním podmínkám
Firma TENEO vyvíjí a vyrábí konektory, komponenty, kabelové svazky a spínače s vysokou mechanickou odolností a spolehlivostí pro užití ve velmi náročných provozních i klimatických podmínkách. O konektorech, které slouží na ropných plošinách, o požadavcích na ně kladených, o vývoji v této oblasti a novinkách pro energetiku a těžební zařízení jsme si na AMPERu 2015 povídali s Jaroslavem Jakoubě, jednatelem a ředitelem společnosti TENEO.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 11.11.2015
reklama

Společnost Teneo se ve spolupráci s americkým partnerem podílela na vývoji a výrobě velice specifických konektorů pro speciální aplikace v oblasti těžební techniky, zejména podmořských vrtů. Společně vyvinutý konektor dokázal zajistit vysoce spolehlivé propojení komunikační i silové, a to jak na pevnině, tak pod zemí i na moři, bez ohledu na teplotu, vlhkost či vibrace.



Krátce o společnosti Teneo
Teneo vyvíjí a vyrábí elektrické kruhové konektory, kabelové svazky, armádní spínače a kontaktní systémy s vysokou mechanickou odolností a spolehlivostí pro užití ve velmi náročných provozních i klimatických podmínkách, s uplatněním především v těžební, dopravní a armádní technice a v letectví. Zajišťuje výrobu i dodávky kontaktních systémů podle individuálních technických požadavků, a to od vývoje, přes výrobu v malých sériích až po velkosériovou výrobu v řádech milionů kusů. Navrhuje a vyrábí prototypy, provádí testování a optimalizaci dodávaných součástí. Dlouhodobé obchodní vztahy s logistikou směřují do USA a Japonska. V Evropě pak především do Polska, Německa, Francie a Dánska, na Slovensko, do Maďarska a Ruska.
 



 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933