Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Konektory board-to-board s roztečí 1,27mm


Document Actions
Konektory board-to-board s roztečí 1,27mm
Kdo se zajímá o problematiku Internetu věcí ví, že se svět snaží zmenšovat i miniatury. Jinými slovy elektronika rozsetá po měřených či ovládaných "věcech" bude stále výkonější, přičemž se zvětšování jejich schránek neuvažuje. Právě naopak. S řadou board-to-board konektorů FINEPITCH nabízí společnost Phoenix Contact poprvé stíněná a nestíněná řešení přenosu signálů a dat. Lze volit individuální orientaci desky plošných spojů v různých provedeních, s různými výškami stohování a počtem pólů v rastru 0,8mm a 1,27mm ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 21.05.2019



Internet věcí není pouze princip přenosu informací, ale také malý hardware. U PHOENIX CONTACT mají nový konektor board to board.



Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Roman Částek, PHOENIX Contact Česká republika
Konektory board to board se používají tam, kde je velký nárok na co nejmenší miniaturizaci, kde je potřeba dostat na co nejmenší prostor co největší počet vodičů, vstupů a výstupů.



Co konkrétně je nového na konektoru board to board?
Roman Částek, PHOENIX Contact Česká republika
Konektorky, které jsou za námi na panelu, disponují miniaturní roztečí 1,27 mm mezi jednotlivými póly. Díky této miniaturizaci jsme schopni v rámci jednoho konektorku se dostat až na 80 pólů v jedné řadě.

Co si máme pod zmenšováním prakticky představit?
Roman Částek, PHOENIX Contact Česká republika
Prakticky si lze představit to, že díky miniaturním konektorům lze dostat na velice malou plochu, řádově 5x5 cm nad sebou až 3 desky plošných spojů.



S jakou spolehlivostí lze počítat u těchto miniatur?
Roman Částek, PHOENIX Contact Česká republika
Tyto konektory jsou velice spolehlivé, už z toho důvodu, že jsou vyrobeny z nehořlavých samozhašecích plastů, čímž je zaručena první základní spolehlivost a další spolehlivost je zaručena tzv. mechanická, kdy veškeré kovové kontakty konektorů jsou vyrobeny ze slitin mědi.

Konektorky jsou vhodné pro člověka, který aktuálně řeší největší otázku na čím dál větší miniaturizaci, ať jsou to aplikace, nově vyvíjená zařízení … tomuto člověku konektorky umožní na co nejmenší ploše osadit co největší počet vodičů, vstupů nebo výstupů.

Katalogy PHOENIX Contact k listování a prohledávání naleznete také zde v redakční knihovně!




Pokud byste chtěli vidět ještě menší variantu s roztečí 0,8 mm,
máte možnost si o takový vzorek u PHOENIX CONTACT bezplatně zažádat
NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

PHOENIX CONTACT, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933