Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Konektory a patch kabely pro spolehlivý průmyslový ethernet


Document Actions
Konektory a patch kabely pro spolehlivý průmyslový ethernet
Průmyslový ethernet je zcela jiná liga než ethernet v adminstrativních prostorách. Spolehlivost musí být stejná, ovšem díky prostředí musí být konstrukce průmyslového provedení zcela jiná. Nejen při instalaci, ale při následných změnách či údržbě se oceňuje provedení kabeláže, která spolu se zakončením, konektory, usnadní rychlou změnu a následnou spolehlivou funkci. Kam tedy sáhnout pro vhodný sortiment? Pokud je v nabídce například datový konektor v krytí IP20 v kovovém pouzdře v provedení v přímém i úhlovém, navíc s přenosovou rychlostí až do 10Gbps, pak stojí za pozornost ...
Jiří Macháček, ze dne: 5.03.2019


Podívejme se, co v této souvislosti o svých produktech uvádí aktuálně český LAPP Kabel ...


Konektor EPIC DATA M12D

Snadné připojení konektoru hraje v oblasti průmyslového ethernetu obzvláště důležitou roli - ať se jedná o konektor RJ45, známý z používání v budovách, nebo M12, který je standardem v průmyslovém prostředí. Těmto požadavkům odpovídají řady konektorů EPIC DATA, které lze snadno připojit bez použití speciálních nástrojů. To šetří čas při montáži a náklady.



EPIC DATA RJ45 je průmyslové provedení konektoru RJ45 pro ethernet, který umožňuje snadnou a rychlou instalaci na místě montáže. Konektor s krytím IP20 a robustním kovovým pouzdrem je k dispozici v přímém i úhlovém provedení. Je vhodný pro rychlosti přenosu až do 10 Gbitů/s. Konfekcionovatelný modul s barevným kódováním PROFINET nebo TIA umožňuje snadné připojení vodičů bez nutnosti použití speciálního nářadí. Pro zatěsnění a jako ochrana proti vytržení je na konektoru použita vývodka, která současně zajišťuje velký rozsah sevření 5,5 -10mm.

EPIC DATA M12D je konektor pro Cat.5 s D-kódováním pro rychlou a snadnou instalaci na místě montáže. Instalace se provádí ve třech základních krocích. Nejprve je třeba odstranit vnější plášť kabelu a odšroubovat uzávěr konektoru. Ten obsahuje konektorovou vložku se zářezovými svorkami (IDC) s  barevnou identifikací pro snadné a přesné přiřazení vodičů. Konektor je ve finále zapojen opětovným zašroubováním uzávěru.

Ke konektoru EPIC DATA M12D lze připojit téměř každý kabel Cat.5: od klasického kabelu PROFINET s AWG22 až po tenké průmyslové ethernetové kabely s AWG26. Nový konektor EPIC DATA M12D navíc umožňuje přenosovou rychlost až 100 Mbit/s a stupeň krytí IP67.




ETHERLINE TORSION Cat.6A

S rostoucím množstvím zařízení používající jako komunikační sběrnici ethernet roste i počet požadavků na hotové propoje zakončené konektory RJ45 nebo M12, případně jejich kombinaci. Tyto propoje označené ETHERLINE patch kabely je možné získat ve standardních délkách od 1 do 20 metrů v provedení pro flexibilní použití nebo pro uložení v energetickém řetězu a trvalý pohyb.



Nově je v sortimentu propoj vhodný pro torzní namáhání  s označením ETHERLINE TORSION. K dispozici jsou provedení osazené kabely se specifikací pro Cat.5e / Cat.6 / Cat.6A  s přenosovou rychlostí až 10 Gbit/s.

Pokud jste v katalogu LAPP nenašli odpovídající provedení z hlediska délky nebo zakončení, pak si sestavte svůj kabel na míru přesně jak potřebujete. Během chvilky to zvládnete s online Vyhledavačem kabelové konfekce.




JAK SE VÁM LÍBÍ
vyhledavač konfekce
OD LAPPu?

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933