Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Kompaktní jističe řady NZM ovládáte přes USB!


Document Actions
Kompaktní jističe řady NZM ovládáte přes USB!
Digitální jistič NZM značky Eaton nabízí konektivitu, maximální bezpečnost a snadnější manipulaci v jednom kompaktním zařízení. V každém z kompaktních jističů je předem nainstalovaná sofistikovaná funkce měření energie. Data lze využít v jiných systémech a to buď prostřednictvím integrovaného protokolu Modbus, nebo pomocí modulu Profibus nebo Ethernet. Co myslíte? Budou v budoucnu údržbáři elektrických zařízení používat chytrý telefon jako svůj hlavní pracovní nástroj?
Komerční sdělení, ze dne: 20.07.2018


Eaton uvádí na trh novou generaci nízkonapěťového jističe NZM. Nové zařízení je díky použití technologie Power Xpert Release (PXR), která umožňuje lepší konektivitu a širokou škálu integrovaných měřicích prvků, mnohem snazší na instalaci a provoz. Výsledkem je, že konstruktéři strojů a systémů mohou využívat výhod snížených nákladů na instalaci. Současně dodatečné funkce, jako je integrovaný ArcFlash Reduction Maintenance SystemTM (ARMS) nebo zónová selektivita, zajišťují nadstandardní ochranu člověka a stroje.

 

Díky technologii PXR mohou operátoři komunikovat se spouští jističe z libovolného laptopu pomocí USB připojení. Software Power Xpert Protection Manager (PXPM), který je k dispozici zdarma, usnadňuje přístup k informacím, mění nastavení nebo monitoruje ochranné prvky rozvaděče. I bez použití nákladného externího zkušebního zařízení je možné testovat konfiguraci vypínací spouště, fungování interních proudových měničů nebo správné připojení zařízení k vypínací spoušti. Software navíc umožňuje operátorům simulovat jakýkoliv proud a porovnávat doby vypnutí automaticky podle zvolené vypínací křivky. Software zaznamenává všechny výsledky testů a poté je sestaví do tisknutelné zprávy s časovými značkami. Indikátor životnosti zajišťuje včasnou výměnu zařízení v rámci prediktivní údržby. Každé digitální zařízení NZM bylo vybaveno rozšířeným protokolem pro záznam událostí až pro 200 záznamů.

V každém z kompaktních jističů je předem nainstalována sofistikovaná funkce měření energie. Může měřit proud a napětí s přesností 0,5%. Díky této přesnosti zařízení splňuje normu měření spotřeby energie třídy 1 v souladu s normou IEC 61577-12, která přináší přesné údaje o spotřebě energie pro účely energetického manažmentu. Operátoři jsou také schopni přenášet všechna data, a to buď prostřednictvím integrovaného protokolu Modbus, nebo pomocí modulu Profibus nebo Ethernet. Heslo chrání zařízení před neoprávněnými změnami.


Pro zajištění maximální ochrany personálu, např. personálu údržby, je systém údržby ArcFlash Reduction Maintenance společnosti Eaton volitelný pro všechny kompaktní jističe NZM. Tím, že zkracuje dobu vypnutí, současně systém minimalizuje energii uvolněnou při obloukové poruše. Pokud je přidán systém Arcon, může být jakýkoli oblouk zcela uhašen do 2 ms. Integrovaná zónová selektivita (ZSI) pomáhá stanovit hierarchickou selektivitu pro distribuci energie dané instalace. "ZSI omezuje účinky poruchy na komponenty, které jsou okamžitě ovlivněny, což znamená, že není nutné vypnout žádná nedotčená zařízení nebo oblasti. Zvyšuje to spolehlivost celé instalace" poznamenává Daniel Jansen, produktový manažer pro kompaktní jističe Eaton.

Kompaktní jističe řady NZM do 1600A jsou k dispozici v několika různých verzích: základní funkčnost (AX), rozšířená funkčnost (MX, VX) a high-end verze s měřením energie (PX, PMX ). Aby mohly být instalace prováděné ještě nákladově efektivněji, nabízí Eaton dodatečnou verzi se zkratovou vypínací schopností až do 70kA. Rozsah nastavení spouště přetížení byl navíc rozšířen na 40% až 100% jmenovitého proudu. Navzdory všem dalším funkcím jsou rozměry zařízení shodné s rozměry předchozí generace.
Sledujte související katalog Průmyslových výrobků EATON zde!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Eaton Elektrotechnika s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Podíl výroby energie z obnovitelných zdrojů neustále roste a stále významněji ovlivňuje oblast dodávek energie. Klíčovým úkolem je vyrovnat proměnlivou výrobu obnovitelné energie s konstantní poptávkou spotřebitelů energie. Přednáška by tak mohla nabídnout komplexní pohled na současný stav a budoucí perspektivy energetiky s ohledem na udržitelný rozvoj a změnu klimatu ...
Dozvíte se, jak norma ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD zpřísňuje požadavky na rozvaděče zapojené do fotovoltaických systémů. Projdou se hlavní změny a požadavky, které je potřeba splnit. Např. bezpečnost a spolehlivost, prevence proti elektrickému oblouku, stejnosměrné sítě, propojení s ČSN 33 2000, trvanlivost izolačních materiálů, ověření oteplení ...
Jste-li výrobcem strojů či řídicích rozvaděčů a toužíte být v obraze o nejnovějších trendech a produktech ve vašem oboru, pak si nenechte ujít toto živé vysílání! V prezentaci společnost Eaton představí svůj aktuální sortiment a poslední inovace v konstrukci strojů a rozvaděčů. Odhalí, jak moderní technologie a řešení mohou transformovat podnikání a posunout vaše produkty na čelo průmyslového vývoje. Připojte se a objevte, co vše Eaton přináší do světa strojírenství a elektrotechniky!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933