Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Komfort systému ABB-free@home (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 12.03.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Komfort systému ABB-free@home


Komfort systému ABB-free@home
Komfort je dnes hodně skloňované slovo. Je ovšem otázkou, co dnes lidé očekávají pod pojmem komfort. A co v této souvislosti nabízí instalace ABB-free@home? Každý systém má nějaké základní a rozšiřující aplikace. Jaké běžné funkce můžeme ve ABB-free@home čekat? Co vše je možné následně integrovat do instalace ABB-free@home? A co se týká jednoúčelových zařízení? Jak komfort vnímá reálný uživatel instalace ABB-free@home jsme se s kamerou zeptali jeho skutečného uživatele ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 12.03.2019







Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Komfort je dnes hodně skloňované slovo. Co dnes lidé očekávají pod pojmem komfort v souvislosti s instalací ABB-free@home?
Vítězslav Rosík, Produktový specialista, ABB REACT
Z toho co slýchám a co si vnitřně myslím, tak ovládat celou domácnost z jednoho místa třeba z tabletu nebo z chytrého telefonu.

Jaké běžné funkce můžeme ve ABB-free@home čekat?

Petr Mašek, Produktový specialista, ABB-free@home
Dnešním standardem je ovládat žaluzie centrálně a možnost ovládat všechny žaluzie najednou, to si myslím, že jsou základní funkce, které člověk v novější domácnosti má, a pokud má i venkovní žaluzie a k tomu další prvky jako stmívání, postupně rozšiřující se oblast, ve které přichází pořád spoustu nových výrobků. To jsou dvě základní části, které ABB-free@home systém zvládne a potom přibývají další funkce jako topení, aby se člověk nemusel starat o teplotu v domácnosti. Každý člověk na to má jiný pohled, ale toto jsou 3 základní body, které v domácnosti řešíme.

Co vše je možné následně integrovat do instalace ABB-free@home?
Petr Mašek, Produktový specialista, ABB-free@home
Možnosti jsou velké, s tím, že máme možnost do systému vzít další technologie, ať se jedná o rekuperační jednotku či se jedná o požární systém, vždycky se dá s jiným systémem komunikovat, např. přes binární vstupy, které v systému máme, takže si můžeme vzít jednotlivé signály a části, které z toho systému využijeme a podle toho řídíme celou domácnost.

A co se týká jednoúčelových zařízení?
Petr Mašek, Produktový specialista, ABB-free@home
Je možné, pokud nám aplikace umožňuje binární vstup nebo nějaký vstup do našeho systému, takže jakýkoliv systém,  pokud je to třeba čerpadlo venku v nádrži, tak od ní můžeme brát informace o hladině vody, kdy je nízká hladina, my v systému můžeme něco udělat, je vysoká hladina můžeme vyhodnotit alarm. Dá se z veškerých systémů udělat cokoliv, pokud má kontakt a dokáže nám kontakt propůjčit do systému.

Jak komfort vnímá reálný uživatel instalace ABB-free@home?
Petr Martásek, uživatel systému
Pro mě je komfort to, když  můžu sedět při západu slunce na terase a svým mobilním telefonem si můžu ovládat kterýkoliv prvek u svého domu.



Pokud vás problematika ABB-free@home zajímá podrobněji,
navštivte stránky
www.abb.cz/nizke-napeti






TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o. - Sokolovská 84-86, Praha 8 - 222 832 111 - info@cz.abb.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.