Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

SOUTĚŽ: Kolik lidí si za rok na Elektrice zjišťuje zatížení vedení? Tipněte si!


Document Actions
SOUTĚŽ: Kolik lidí si za rok na Elektrice zjišťuje zatížení vedení? Tipněte si!
Přestože se principy jištění a zatížení vodičů prezentují od jednoduchých výpočtů až po ty přesné projekční od nepaměti a říkáme si, že už to snad musí každý znát, není tomu tak. V minulosti jsme převzali normativní údaje a vytvořili jednoduchý on-line výpočet. Nyní, po mnoha letech jsme byli jedním uživatelem upozorněni na chybějící háčky a čárky v popiscích. V té souvislosti jsme se podívali, zda tento výpočet ještě někdo využívá. Co myslíte? Aby šlo přemýšlení snadněji, vyhlašujeme soutěž s výhrou! Čtěte zde!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.11.2020
reklama


Na portále Elektrika neplatí obvyklé zásady mnohých vydavatelů, kdy vše, co se vydává musí mít okamžitou finanční návratnost nebo to musí být generátorem kontaktů k následnému spamování. Zcela spontánně jsme kdysi vyrobili malý a jednoduchý výpočet zatížení vedení dle ČSN. A nyní, po mnoha letech nám to bylo jedním uživatelem připomenuto.

V podstatě jde o zapomenutý odkaz na výpočet, který je sice silně orientační, ale pro představu stačí. Jednoduché zadání, jednoduchý výpočet. Samozřejmě pro seriózní projekční podklady, za které ručíme hlavou použijeme Sichr nebo Pavouk. A tak nás napadlo kouknout na návštěvnost adresy tohoto výpočtu!

Tipněte kolik uživatelů ročně si stránku s tímto výpočtem zobrazí!
Abychom zajistili neovlivnitelnost, tipujte hodnotu z posledních dvanáct měsíců. Tu oficiálně odečteme v pátek 4. prosince 2020.

Pro více informací kliknout!


Oč se hraje?
Nejen elektrotechnikou je elektrotechnik živ. K tomu, aby se v praxi prosadil, potřebuje i jiné znalosti a dovednosti než pouze odborné. Proto prvním pěti účastníkům, kteří se nejvíce přiblíží výsledné hodnotě zobrazení, nabízíme audioknihu dle vlastního výběru z nakladatelství MELVIL Publishing!



Své tipy zadávejte do níže otevřeného diskusního vlákna. A nezapomeňte uvádět kdo tipuje. Anonym těžko obdrží výhru.

Zmiňovaný výpočet je na adrese: https://Elektrika.cz/jisteni-kabelu




Kolikrát se tento výpočet zobrazí za rok?

Jaký je váš tip?
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 26)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933