Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Koho volat v případě zapáchající rozvodnice? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.10.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Koho volat v případě zapáchající rozvodnice?


Koho volat v případě zapáchající rozvodnice?
To je otázka. Pokud nemáte svého smluvního elektrikáře, pak vás může energetická pohotovost přijít hodě draho. Zajímejte se o své rozvody jako o své zuby, je to velmi podobné ...
Jaroslav Borovec, ze dne: 26.10.2007

Opět příběh o zdechlé myši v rozvodnici. Odborník zastavuje u domu, kde jej u dveří vyhlíží celá rodina. Byl přivolán k rozvaděči. Před tím měli všichni respekt a nikdo se neodvážil odkrýt plech bez platné vyhlášky 50/78Sb.

Najít zdechlou myš v rozvaděči není symbolem neštěstí, ale symbolem nepořádku! Oznámil elektroinstalatér majiteli, který si jej přivolal pro poruchu.
A jak pak byste si představoval udržovat pořádek, když do rozvaděče nemohu? Ptal se logicky majitel. Člověče! Obořil se elektrikář, nesvádějte to na odbornost! Tady je prokazatelné, že tu nebyla údržba dvacet let! Podívejte ty volné šrouby ... demonstroval odborník.
Věřím vám, pokusil se o smír majitel, ale opravdu nás nikoho nenapadlo, že máme někoho volat k údržbě. Nikdy jsme neměli žádný problém, až nyní.
Vážený pane, to je jak u zubaře! Nechodíte na pravidelné prohlídky a pak to vše tvrdě zacvakáte. I teď! Elektrikář začal sčítat položky, které vykázal do účtenky. Abyste neřekli, že jsem vám přijel za 1200 pouze odšroubovat plechy a zlikvidovat tu myš, tak jako bonus dotáhnu ty šrouby. Příště zvažte své počínání ....

Máte pravdu měl jsem si místo vás pozvat deratizéra! Přišel by mě levněji! Za dva měsíce tu proběhne rekonstrukce elektroinstalace a tak to utažení šroubů bylo opravdu asi nejdražší na světě!

 

Foto - Vladimír Bílek, MOHELNICE

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.