Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

KNXfaq#4: Existuje nižší cena ETS pro vzdělávací instituce, pokud potřebují více licencí?


Document Actions
KNXfaq#4: Existuje nižší cena ETS pro vzdělávací instituce, pokud potřebují více licencí?
ETS je software pro nastavování systémové instalace, respektive domovní automatizaci. Zkratka ETS znamená Engineering Tool Software. Jde o konfigurační softwarový nástroj nezávislý na výrobci pro návrh a konfiguraci systému KNX. ETS je software, který běží na počítačích založených na platformě Windows. Jeden ETS5 Professional umožňuje skládat řešení pro všechny oblasti použití, pro které jsou k dispozici produkty certifikované KNX. Je tento nástroj pro školy levnější?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 23.01.2021




Přepis mluveného slova reportáže ...

Pro naší školu potřebujeme k výuce 8 licencí ETS Lite, existují nižší cena pro vzdělávací instituce?
Josef Kunc
Jedna licence ETS stojí 250 euro, tzn., 8 licencí, 2 000 euro. Ale pro vzdělávací organizace, pro školy, školící centra, certifikovaná i necertifikovaná, existuje tzv. školící balíček. Objednává ho zástupce příslušné školy na účet, který má vytvořen na MyKNX. Objedná balíček, který stojí 1200 euro a obsahuje: jednu plnou licenci ETS5 Professional, což je v plné ceně 1000 euro, 10 licencí ETS5 Lite a k tomu jednu licenci ETS Inside, to je jedna varianta softwaru, který je v hodnotě 150, nebo 200 euro.Tento balíček je pro školy nejlevnější nejpřístupnější cesta.

Lze ve školních verzích lze tvořit komerční projekty?
Josef Kunc
Ve školních verzích lze tvořit malé projekty, které obsahují nejvýše 20 KNX přístrojů. Kdybych chtěl vytvořit s verzí ETS Lite větší projekt, musel bych to rozkouskovat na několik malých projektů po 20 přístojích. Pokud si s tím dám práci a rozmyslím si, jak to bude fungovat, po nahrátí to fungovat bude. Akorát, že s tím nebudu moct pracovat. I když to bude společná instalace, nemohu to sledovat pomocí ETS Lite jako jeden projekt. Tam je zapotřebí mít plnou verzi Professional.

Stránky českého KNX zde.
Více videozáznamů KNX naleznete zde!
Principy systému KNX můžete prohledávat a stáhnout zde!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KNX národní skupina České republiky, z.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933