Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

KNXfaq#2: Pokud si zřídím uživatelský účet MyKNX, budu za něj něco platit?


Document Actions
KNXfaq#2: Pokud si zřídím uživatelský účet MyKNX, budu za něj něco platit?
Seriózní užívání služeb a aplikací prostřednictvím sítě internetu se v drtivé většině neobejde bez vlastního uživatelského účtu. Ne všechny licenční filozofie jsou uživatelsky přívětivé. Tazatel se ptá ... Ještě nevím, kdy budu s KNX aktivně pracovat. Pokud bych si zřídil uživatelský účet hned, budu za něj něco platit? Jak je možné založit si uživatelský účet a co k tomu potřebuji? Na odpověď se ptáme Josefa Kunce ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 18.12.2020




Přepis mluveného slova reportáže ...

Ještě nevím, kdy budu s KNX aktivně pracovat. Pokud bych si zřídil uživatelský účet hned, budu za něj něco platit?
Josef Kunc
Účet na MyKNX, ten je bezplatný a zůstává v platnosti tak dlouho, dokud jej nezruším. Pokud ho jednou založím, zůstává nadále aktivní a je možné jej využít, kdy uznám za vhodné. Mám od toho přístup k malému školení e-Campus apod., mohu si odtud objednávat různou literaturu apod.

Jak je možné založit si uživatelský účet a co k tomu potřebuji?
Josef Kunc
Na stránkách knx.org je v pravém horním rohu odkaz MyKNX, kliknutím otevřu stránky myknx, kde si mohu otevřít a založit účet, zadám svoji mailovou adresu a vložím heslo. Použiji mailovou adresu, kterou budu používat. Někteří studenti, kteří absolvovali základní kurz si účet vytvořili na svou školní mailovou adresu a jakmile dokončí školu, k účtu už nemá přístup. To je špatné. Je důležité, aby účet zakládal na mailovou adresu, kterou bude používat dlouhodobě. Předpokládám, že si každý zakládá svou mailovou adresu, se kterou počítá až nadosmrti.

Musím vložit heslo, které si musím pamatovat, protože heslo nezná nikdo jiný než on. A po zadání těchto informací se vytvoří účet. Teď nevím, jestli je to ihned, nebo za nějakou chvíli, proběhne zpracováním v rámci mezinárodní asociace, jakmile mám přístup, vyplním si své osobní informace, nemá k nim přístup zase nikdo jiný než on sám, eventuálně pracovníci mezinárodní asociace. Když to mám kompletně vyplněné, je účet hotový a mohu s ním pracovat.

Stránky českého KNX zde.
Více videozáznamů KNX naleznete zde!
Principy systému KNX můžete prohledávat a stáhnout zde!


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KNX národní skupina České republiky, z.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933