Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KNXfaq#2: Pokud si zřídím uživatelský účet MyKNX, budu za něj něco platit? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 18.12.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KNXfaq#2: Pokud si zřídím uživatelský účet MyKNX, budu za něj něco platit?


KNXfaq#2: Pokud si zřídím uživatelský účet MyKNX, budu za něj něco platit?
Seriózní užívání služeb a aplikací prostřednictvím sítě internetu se v drtivé většině neobejde bez vlastního uživatelského účtu. Ne všechny licenční filozofie jsou uživatelsky přívětivé. Tazatel se ptá ... Ještě nevím, kdy budu s KNX aktivně pracovat. Pokud bych si zřídil uživatelský účet hned, budu za něj něco platit? Jak je možné založit si uživatelský účet a co k tomu potřebuji? Na odpověď se ptáme Josefa Kunce ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 18.12.2020





Přepis mluveného slova reportáže ...

Ještě nevím, kdy budu s KNX aktivně pracovat. Pokud bych si zřídil uživatelský účet hned, budu za něj něco platit?
Josef Kunc
Účet na MyKNX, ten je bezplatný a zůstává v platnosti tak dlouho, dokud jej nezruším. Pokud ho jednou založím, zůstává nadále aktivní a je možné jej využít, kdy uznám za vhodné. Mám od toho přístup k malému školení e-Campus apod., mohu si odtud objednávat různou literaturu apod.

Jak je možné založit si uživatelský účet a co k tomu potřebuji?
Josef Kunc
Na stránkách knx.org je v pravém horním rohu odkaz MyKNX, kliknutím otevřu stránky myknx, kde si mohu otevřít a založit účet, zadám svoji mailovou adresu a vložím heslo. Použiji mailovou adresu, kterou budu používat. Někteří studenti, kteří absolvovali základní kurz si účet vytvořili na svou školní mailovou adresu a jakmile dokončí školu, k účtu už nemá přístup. To je špatné. Je důležité, aby účet zakládal na mailovou adresu, kterou bude používat dlouhodobě. Předpokládám, že si každý zakládá svou mailovou adresu, se kterou počítá až nadosmrti.

Musím vložit heslo, které si musím pamatovat, protože heslo nezná nikdo jiný než on. A po zadání těchto informací se vytvoří účet. Teď nevím, jestli je to ihned, nebo za nějakou chvíli, proběhne zpracováním v rámci mezinárodní asociace, jakmile mám přístup, vyplním si své osobní informace, nemá k nim přístup zase nikdo jiný než on sám, eventuálně pracovníci mezinárodní asociace. Když to mám kompletně vyplněné, je účet hotový a mohu s ním pracovat.

Stránky českého KNX zde.
Více videozáznamů KNX naleznete zde!
Principy systému KNX můžete prohledávat a stáhnout zde!


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KNX národní skupina České republiky, z.s. - Technická 3058/10, Brno - 730 521 526 - sekretar@knxcz.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.