Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Přísná instalace! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.08.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Přísná instalace!


revizech3.jpg
Při návštěvě objektu často netušíme jak je provedena elektroinstalace. Mnohé odhalí až konkrétní pohled, nebo....? Nebo třeba lze také mnohé vyčíst z revizní zprávy. Pokud si ovšem někdo nevymýšlí.
Igor Nováček, ze dne: 27.08.2003

Revizní technik je brán jako kontrolní orgán elektromontérů, tedy někdo, kdo kontroluje a odhaluje nedostatky. Při dodávce staveb se často stává, že dojde k poškození právě instalovaných rozvodů. Stálé změny projektů také nepřispívají k přehlednosti. A tak je výstupní kontrola určitě na místě.

O tom, že "mýliti je lidské" a, že i revizní technik je také jen člověk, nás přesvědčila tato revizní zpráva, jejíž útržek zde uveřejňujeme...


Pro větší obrázek klikni!

Všimněte si vybavovacího proudu proudového chrániče. S takovým vyrobeným přístrojem jsme se ještě nesetkali, ovšem to ještě neznamená, že se takový nevyrábí. Tuším, že 10mA se používá ve zdravotnictví, to by byla jedna chybějící nula, ovšem zase mi nesedí těch 63A.

Netušíte někdo, o jaké "dané prostředí" se jedná?

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.