Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KNIHA: Úložné a upevňovací systémy pro montáž elektrických zařízení a instalací (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.01.2008
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KNIHA: Úložné a upevňovací systémy pro montáž elektrických zařízení a instalací


KNIHA: Úložné a upevňovací systémy pro montáž elektrických zařízení a instalací
Jak uložit vedení? V podlaze, ve stropě, ve stěně? Samozřejmě se způsoby ukládání vodičů mění s vývojem nových materiálů, které zpevňují mechanické i izolační konstrukce. Dnes existují bezpečná řešení ukládání do stropu, stěn i podlah.
Jaroslav Borovec, ze dne: 14.01.2008

Hledání správného řešení jak uložit vodiče, vedení v instalacích je předmětem již několik desetiletí. Při úvahách jsou okve hře úvahy nad cenou instalace, bezpečností, pozdějším využití a změně.

Samozřejmě se způsoby ukládání vodičů mění s vývojem nových materiálů, které zpevňují mechanické i izolační konstrukce.  Dnes existují bezpečná řešení ukládání do stropu, stěn i podlah.

V této publikaci Karla Dvořáčka se čtenář dozví mnoho informací o známých i méně známých způsobech uložení. Texty jsou doplněny o černobílé obrázky a praktické tabulky. Na konci naleznete vyobrazení značek pro situační schémata. V další příloze naleznete podklady pro návrh elektrických rozvodů lištami v bytech.


Pro větší náhled kliknout!

Z mého pohledu tato publikace obsahuje vše co již znám z katalogů výrobců. Musím však poznamenat, že ne každý má prostor na dvě skříně literatury! Domnívám se, že pro zvídavého a zkušeného elektrikáře nebude žádným zásadním překvapením. Dovoluji si to tvrdit proto, že všichni schopní elektrikáři jsou právě podobnými informacemi již vybaveni.

Komu tedy publikace patří?
Těm, kteří začínají. Mladým a novým odborníkům.

Autor:
Ing. Karel Dvořáček,Svazek 78, základní edice ELEKTRO, Formát A5, 78 stran, 42 obrázků, 15 tabulek, 2 přílohy, ISBN 978-80-86230-43-6, cena 196 ,-Kč plus dobírka.

Tuto publikaci lze expresně objednat přímo u vydavatele níže uvedenou objednávkou!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.