Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

KNIHA: Soubor nových elektrotechnických českých norem 2007-10


Document Actions
KNIHA: Soubor nových elektrotechnických českých norem 2007-10
Soubor nových elektrotechnických českých norem jako publikace ostravské vzdělávací agentury IRIS. Její publikace známe již z dřívějška, viz poslední vydání souborů norem ČSN EN 62 305. S odstupem času začínám vnímat tuto společnost odborníků jako skupinu lidí, kteří přináší znění norem v přístupnější formě.
Vilém Gracias, ze dne: 13.11.2007

Dostává se mi na stůl publikace ostravské vzdělávací agentury IRIS. Její publikace známe již z dřívějška, viz poslední vydání souborů norem ČSN EN 62 305. S odstupem času začínám vnímat tuto společnost odborníků jako skupinu lidí, kteří přináší znění norem v přístupnější formě.

Soubor nových elektrotechnických českých norem 2007 sestavili dva známí odborníci. Alexej Satinský z ostravského ITI a Jiří Sluka z ITI Ústí nad Labem.

Co naleznete v této zelené publikaci?

  • ČSN 332000-4-41
    Velice důležitá norma o ochranách před úrazy elektrickým proudem. Každý, kdo jde na přezkoušení z "čehokoliv" tuto normu musí znát.
  • ČSN EN 60204-1
    Norma na téma bezpečnost strojních zařízení také nalézá mnoho svých čtenářů. Vždyť projektování, instalace, revize či opravy strojů jsou na denním pořádku.
  • ČSN 332000-6
    Elektrické instalace nízkého napětí je nejširší téma z celého rozsahu elektrotechnického oboru. Část 6 "Revize" je pak kuchařskou pro dlouhý zástup revizních techniků, kteří ověřují správnou instalaci.
  • ČSN 332000-5-54
    A nakonec uzemnění, ochranné vodiče a vodiče ochranného pospojování. Další problematika, která je stále diskutovaná.


    Kliknutím získejte větší náhled!

Závěr:
Publikace se mi líbí nejen pro jednoduchost ale pro způsob šíření platných ČSN. V jednom formátu A4 s lepeným hřbetem pohodlně nalistuji informaci, kterou potřebuji. Lesklý obal snese částečně i mastnotu, tak ji mohu nechat i v kufru mezi nářadím.

Knihu koupíte na mnoha místech např. prodejnách BEN, seminářích L.P.elektro, na ČNI v Praze, nebo třeba u SET Olomouc.

Expresně ji získáte přímo od vydavatele za cenu 1500,-Kč+ dobírka níže uvedenou objednávkou!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

IRIS ELEKTRO s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Pozvánka na 13. celostátní seminář "Vysoké napětí" pořádaný firmou IRIS ELEKTRO s.r.o. pod záštitou ABB, Q-Elektrik a Phoenix Contact. Podrobnosti zde ...
Portál Elektrika.cz mi dává skvělou možnost cestovat a objevovat. Objevovat šikovné a pracovité lidi. A právě o těchto skupinách je podle mého názoru morální povinností informovat ostatní. Co bylo praktickou perličkou tohoto semináře? Ukázka exploze pilin, mouky, uhelného a nakonec hliníkového prachu. Jak to vypadalo v praxi za hotelem, se podívejte v tomto videoklipu.
Vzdělávací agentura IRIS Elektro opět připravila na začátek dubna 2011 konferenci s tematikou rizika nebezpečí výbuchu, požáru a prevence. Letos již desátou v pořadí. Podrobnější informace včetně seznamu přednášek naleznete zde ...
Zajímá vás tématika spojená s vysokým napětím? Požadavky, předpisy, zkušenosti ... Konference pořádané agenturou IRIS se můžete zúčastnit tentokrát v první půlce listopadu. Více informací o konferenci naleznete zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933