Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KNIHA: Příručka pro zkoušky vedoucích elektrotechniků (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.04.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KNIHA: Příručka pro zkoušky vedoucích elektrotechniků


KNIHA: Příručka pro zkoušky vedoucích elektrotechniků
Jak se stát vedoucím elektrotechnikem? Ano, chce to samozřejmě praxi. Ale jak přijít k praxi co nejrychleji? V minulém tisíciletí, kdy se informace předávaly osobně nebo na papíře, trvala opravdová praxe dlouhé roky. Dnes se člověk může stejným výsledkům dostat za podstatně kratší dobu. Musí být progresivní, efektivní a také mít správné informační zdroje. Nestačí se zapsat na seminář a jenom je si to na něm odsedět. A také je zbytečné mít plnou knihovnu literatury, když s informacemi neumím správně naložit.
Miroslav Minařík, ze dne: 19.04.2016



Vyšel aktualizovaný díl publikace, která by měla otevřít vedoucím elektrotechnikům širší obzor. Stále se totiž velká část nových vedoucích pracovníků ocitá v novém pracovním zařazení s velkým entuziasmem, ovšem bez znalosti mnoha souvisejících oblastí.


Pro větší náhled klikněte!


Kdo knihu napsal

Za uvedenou publikací stojí dva nejznámější odborníci na české elektrotechnické scén - Michal Kříž a Jiří Hemerka. Michal Kříž jako tvůrce českých norem a Jiří Hemerka jako odborník elektrotechnické provozní problematiky. Z uvedeného autorství je zasvěceným zřejmé, že nejde o práci neznámé agentury tvořící obsah především na komerční zakázku.


Pro větší náhled klikněte!


Co v knize nalezneme
Tento obsah je sám o sobě již dobrým checklistem pro to, co máme mít jako "šéfové" nastudováno. A tak pro ty, které to nyní čeká, jde o rychlé "nakopnutí" správným směrem.
A tak si už nyní každý může odpovědět sám, co vše o konkrétní kapitole dobře zná, nebo alespoň něco tuší.



Pro větší náhled klikněte!


Jak knihu použít

Mohu všechny uklidnit, že ani já nemám tolik času, že bych měl všechny své pořízené knihy přečtené jako rodokaps. Technika čtení odborné knihy je zcela jiná, než u populární literatury. Alespoň u mě je základ tužka a papír. A rozhodně nečtu všechno. Tedy nečtu všechno najednou.

Provádím pravidelné revize svých znalostí a v případě pochybností studuji příslušné části. Pochopitelně jsem přisátý na internetu, abych mohl porovnávat více zdrojů. Ovšem vždy z něčeho vycházím. Například z ČSN nebo třeba z této knihy.


Pro větší náhled klikněte!


Můj závěr

A tak jako v jiných průmyslových oborech nebo řemeslech i instalační elektrotechnika má svá důležitá specifika. Ten, kdo chce co nejrychleji vklouznout do příslušné problematiky, nastuduje co nejvíce příbuzných zdrojů. A právě pro ty je vhodná tato kniha, protože obsahuje základní rozcestník toho, oč by se měl takový nový šéf zajímat.

A jak tedy zrychlit praxi?

Žádný univerzální návod neexistuje, ale obecně platí, že je dobré si všechny očekávané oblasti, ve kterých budeme působit, nastudovat do širších souvislostí a dopředu. A následně, když se dostáváme k praktickému užití, opakovat a rozšiřovat nabytou teorii a praxi. Ale to je již jiná kapitola.

Kde knihu pořídit

Knihu samozřejmě pořídíme jako papírové vydání. Ta mám rád, protože do ní mohu  "čmrkat", tedy dělat poznámky. Ovšem z hlediska množství toho, co musím sám ve své praxi přečíst, se již několik roků přikláním k elektronickým verzím. Tato publikace je tedy dostupná pro předplatitele IN-EL i jako e-kniha (tedy e-book) zde.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o. - Gorkého 2573, Pardubice - 724 085 644 - info@in-el.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.