Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

KNIHA: Příjem DVB-T


Document Actions
KNIHA: Příjem DVB-T
Máte potíže s příjmem digitálního vysílání? Nevíte jak zapojit váš starý televizor na DVB-T? Máme pro vás tip na knihu, která vás zasvětí do zvláštností příjmu DVB-T. Dozvíte se v ní praktické informace a rady, jak si s digitálním televizním vysíláním nejlépe poradit ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 13.08.2010
reklama

Kniha Příjem DVB-T si klade za úkol seznámit širokou veřejnost s problematikou příjmu digitálního vysílání. V šestnácti hlavních kapitolách, se snaží čtenáři srozumitelně objasnit principy digitálního televizního vysílání a jeho příjmu. Zvláštní pozornost je kladena na informace ohledně správného zapojení a nastavení, včetně potřebného vybavení.

Hned na začátku autoři Jiří Bednář a Pavel Gregora, objasňují rozdíly mezi analogovým a digitálním televizním vysíláním a principy přenosu televizního signálu zemským prostředím. Hodně prostoru je v publikaci věnováno velmi důležitému prvku, jakým antény bezesporu jsou. V několika podkapitolách zde vysvětlují funkce antén a základní pojmy s kterými se čtenář může setkat. Proberou výhody i nevýhody jednotlivých typů antén, jak postupovat při výběru vhodné antény a určitě potěší i orientační přehled antén vhodných pro příjem DVB-T.

V kapitolách o set-top boxu, upozorní na co si dát pozor při koupi a poradí jak na zapojení u televizorů bez i s konektorem SCART, nebo kombinaci set-top boxu a videorekordéru, domácího kina a kabelové televize. Následně se zaobírají, jakými dalšími možnými způsoby lze přijímat digitální televizní vysílání. V dalších kapitolách rozebírají problematiku vstupů a výstupů, češtiny v teletextu a EPG, záznamu programu a jiná s DVB-T související témata. Obsah publikace završuje několik krátkých kapitol, věnující se radám jak postupovat při případných potížích, tématům mobilního příjmu, HDTV a MPEG4.


klikněte pro větší náhled

Publikace je to přehledná, plná přínosných informací, jenž vhodně doplňuje množství fotografií, schémat a tabulek. Stručně řečeno je tato kniha dobrým průvodcem světem teresteriálního (pozemního) digitálního vysílání, tedy DVB-T a má co nabídnout všem, které zajímá uvedená problematika.


Autoři: Jiří Bednář a Pavel Gregora, 136 stran, cena 239,-Kč včetně 10% DPH (platná v době vydání článku).

Knihu lze expresně objednat níže uvedenou objednávkou!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
BEN - technická literatura s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933