Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Kniha Hluboká práce se prakticky týká každého elektrotechnika ...


Document Actions
Kniha Hluboká práce se prakticky týká každého elektrotechnika ...
... jehož výsledky závisí na jeho soustředění po dobu určitého času. Činností, nad kterými není nutné mnoho přemýšlet je sice hodně, nazýváme je rutiny, ty však z nás nedělají lepší, konkurence schopnější. Pokud je před námi rozsáhlý projekt s mnoha paralelními souvislostmi a potřebujeme vypracovat realizační plán s přesným načasováním, potřebujeme se soustředit. Pokud přípravu zlehčujeme tak, že posloucháme zprávy, reklamní spoty, kontrolujeme e-mailovou schránku, nebo dokonce sociální sítě, rozmělňujeme pracovní výkon na silně zředěný nápoj, ve kterém chuť výsledku téměř zaniká. My potřebujeme hustý sirup pozornosti! Jak na to?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 24.11.2020


Kde jsou časy, kdy jsme chodili s knihou kamkoliv a k přečtení nám stačilo několik hodin, dnů. Žijeme v době totální informační záplavy. Ta je odměnou za nové technologie, které lidstvo k výrobě informací vyvíjí. Pohledem kolem nás však lze bez nadsázky tvrdit, že strávníci tsunami dat neumí taková množství intuitivně zpracovávat.

Svět osciluje mezi alternativami
  • Zvládnu všechno
    přijímám všechny výzvy, zahltím se, workoholismus, přepracování, rozvod, zhroucení, vyhoření
  • Nechám to plavat
    nic nepřijímám, čtu jen to, co musím, být ovcí, až to příjde, tak to budu řešit

Obě varianty dopadají stejně, protože bez strategie nakonec zjistíme, že trávíme mnoho času nad něčím, co by šlo provést xkrát rychleji. Naše kreativita, obrazutvornost je doslova rozmetána nekonečným vyrušováním na všechny strany. Je to opravdu tak šílený svět? Tak dlouho se člověk učí v různých institucích a nakonec zjistí, že se sice držel některého z receptů, ale stejně mu mnoho uteklo, co nechtěl. Jak tedy? Řešení je jako obvykle někde mezi. Jedno z nich, poměrně radikální, předkládá tento Američan.



Kniha Hluboká práce
Pravidla pro soustředěný úspěch v roztěkaném světě.
Autor: Cal Newport

Hluboká práce je podle Cala Newporta „nové IQ“ ekonomiky 21. století. Chcete-li dosáhnout lepších než průměrných výsledků, musíte se naučit pracovat s nástrojem, který je v éře internetu, multitaskingu a trvalé dostupnosti vlastně už jen pro vyvolené. Tedy pro ty, kteří vědí. Nechcete-li se celé dny dál babrat s mělkou prací a zůstávat v průměru, nezbývá vám než se díky této knize naučit vytěžit maximum ze svých schopností – pomocí hluboké práce.

Pěknou pomůcku pro zachování myšlenky si stáhněte zde!

Kniha určitě není pro všechny. Pro toho, kdo chce nenápadně proplout životem, je to vyhozený čas a peníze. Naopak ten, kdo vnímá svou životní úsečku jako hodnotu a cítí, že není nekonečná, bude tento titul minimálně dobrou inspirací. Proč? Největším morem kreativity jsou bezesporu mobilní telefony, přístup na internet a sociální sítě. Tedy alespoň do té doby, než se naučíme ovládat svou pozornost. A pokud chcete vědět, jak se tvoří v pozadí i tento portál, doporučujeme určitě tuto knihu. Protože drtivou většinu tvoříme právě hlubokou prací. Kdo by chtěl získat audioverzi zdarma, může zkusit naši tipovací soutěž zde!



Audioknihu lze v soutěži
získat zdarma
zde!

Koupit jako knihu, e-book, audioknihu
si lze zde
!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 26)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933