Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KNIHA: Detektory pro bezdotykové měření teplot (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.02.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KNIHA: Detektory pro bezdotykové měření teplot


KNIHA: Detektory pro bezdotykové měření teplot
Podívejme se spolu na tento titul z knižnice Senzory neelektrických veličin. Provedení podání informací je v tradičním "benním" stylu. Přehledně členěno do kapitol, odstavců. Nechybějí matematické vzorce, ilustrační kresby s popisy. Víc než do dílenské knihovničky se však hodí spíše studentům a učitelům.
Jiří Macháček, ze dne: 14.02.2007

I když tento titul přímo nesouvisí s naším oborem (silnoproudou elektrotechnikou), přes to se tato problematika v této souvislosti objevuje. Proto jsem se také rozhodl stručně komentovat i tento díl knižnice BEN, který je druhým dílem řady "Senzory neelektrických veličin".

Pokud se vrátíme do školních hodin fyziky, vzpomeneme si na kantory vysvětlující princip hmoty a její neustálou výměnu energie. Ta se přesouvá formou elektromagnetického záření. A jak již všichni cítíme, je to jen krůček k naší elektrice ...

Pro ty, které opravdu tato problematika zajímá, je kniha docenta Vladimíra Lysenka ta pravá. Sám v jejím úvodu uvádí ...

... mým zájmem je problematika bezdotykového měření teplot v rozsahu 1000K až 2000K, což představuje hutní podmínky. Jako bývalý pracovník Automatizace hutních procesů jsem projektoval tzv. stacionární typy pyrometrů. Nejoptimálnějšími typy detektorů se ukázaly kvantové, zapojené v hradlovém módu, t.j. jako zdroje elektromotorického napětí. Proto se jimi převážně zabývám i v této knize ...

Provedení podání informací je v tradičním "benním" stylu. Přehledně členěno do kapitol, odstavců. Nechybějí matematické vzorce, ilustrační kresby s popisy. Víc než do dílenské knihovničky se hodí spíše studentům a učitelům.

Podívejme se krátce na stručný obsah knihy:

  • detektory
  • fotodetektory
  • nestability fotodetektoru
  • tepelné detektory
  • teplota a její měření
  • pojmy a veličiny používané v pyrometrii
  • tabulka detektorů
  • mezinárodní teplotní stupnice ITS

Pro lepší představu o titulu uvádím opět náhledy vybraných stránek. Kliknutím na miniaturu získáte větší náhled.

autor Lysenko Vladimír
rozsah 160 stran B5
vazba brožovaná V2
vydal BEN - technická literatura
vydání 1. české
vydáno 11.1.2006
ISBN 80-7300-180-2
EAN 9788073001803
běžná cena 224,00 Kč
Vaše cena 199,00 Kč (včetně DPH 9%)

plus dobírka

Kniha je určena studentům, technikům a inženýrům pracujícím v oblasti měřicí a řídicí techniky. Naleznete ji na pultech prodejen a stánků vydavatelství BEN, které se jako jediné zabývá vydáváním tohoto typu speciální technické literatury v Česku.

Knihu si můžete objednat přímo u vydavatelství BEN níže uvedeným formulářem!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
BEN - technická literatura s.r.o. - Věšínova 5, Praha 10 - 274 820 211 - ben@ben.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.