Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

KM RACK: Silové a datové rozvaděčové skříně


Document Actions
KM RACK: Silové a datové rozvaděčové skříně
Viděli jste už malý modrý sešit KM RACK, Silové a datové rozvaděčové skříně? Ne? Nyní máte možnost nahlédnout stručně do stránek tohoto katalogu. Všichni dobře známe rozvaděče KM RACK. Obsáhlý výrobní program je složen z několika základních typů rozvaděčových skříní, které jsou členěny podle rozměrových modifikací a dále dle použití na silové a datové. K těmto rozvaděčovým skříním se vyrábí různé doplňky i v jiných povrchových úpravách, jako je například galvanické pokovování.
Karel Herma, ze dne: 26.06.2014


Provedení katalogu

Nemohu říci, zda jde o katalog v pravém slova smyslu. Je to spíše sešit či příručka zbarvená do šedomodra. Publikace je rozdělena do dvou částí, na silové a datové rozvaděče. Tyto skupiny jsou rozděleny stranově a schází se uprostřed knihy. Pokud tedy čteme ze strany jedné, můžeme listovat v silových rozvaděčích a pokud otočíme celý sešit na pomyslnou zadní stranu, čeká zde další titulka s nápisem datové rozvaděče. Ten, kdo netuší toto stranové rozdělení, pro toho je první prolistovaní šokem, zda špatně vidí nebo se stala někde chyba. Ovšem po důkladnějším prozkoumání lze zjistit, proč toto stranové otočení. Po úvaze v tomto spatřuji i výhodu, člověk si nesplete datový rozvaděč s tím silovým a naopak.

              
Pro větší náhled kliknout!
Co obsahuje silová část
Jako u většiny katalogů i zde je na prvních stránkách obsah a protože se jedná o katalog 2v1, zdruhé strany nalezneme navigaci také. Co se lze dočíst v silnoproudé části?
  • IRIS-12 nástěnná rozvaděčová skříň
  • IRIS-LT nástěnná rozvaděčová skříň
  • IRIS-ALT nástěnná rozvaděčová skříň
  • IRIS-N-LT nástěnná rozvaděčová skříň
  • IRIS-R-00 stojanová rozvaděčová skříň
  • IRIS-LT stojanová rozvaděčová skříň
  • RFA-LT stojanová rozvaděčová skříň
  • RFA-LT-PŘÍSLUŠENSTVÍ-dveře, zákryty, podstavce, panely
  • RFA-LT-PŘÍSLUŠENSTVÍ-příčky, držáky, můstky, krycí panely
  • RFA-LT-PŘÍSLUŠENSTVÍ-otočné a elektroměrové vany, kapsy


Pro větší náhled kliknout!


Co obsahuje datová část

  • 10" nástěnné rozvaděčové skříně a jejich příslušenství
  • 19" nástěnné rozvaděčové skříně
  • Optické rozvaděče
  • 19" Výstavní rámy a příslušenství
  • Elektrické příslušenství


Pro větší náhled kliknout!


Co se mi líbí
Protože jde o malý sešit, nepředpokládal bych, že bude obsahovat mnoho informací. Opak je ale pravdou. Do tohoto malého notýsku autoři vtěsnali vše, co šlo. Nechybí zde texty o základní konstrukci skříně, o jejím použití, o protikorozní ochraně a příslušenství. K tomu všemu je přiložena tabulka s možnostmi provedení a souhrn v bodech ke konkrétnímu typu. Uznejte sami, že tolik informací neobsahují ani některé velké katalogy.


Pro větší náhled kliknout!


Můj závěr
Ačkoliv jsem měl na začátku rozporuplné pocity, musím na konec říci, že katalog má svého ducha. Jde o pěkné zpracování a zajímavé spojení dvou různých průmyslových odvětví. Je sice pravda, že kombinace barev není ta co by byla očím prospěšná, ale technik takové věci nejspíše řešit nebude. Pokud pracujete s rozvaděči, rozhodně doporučuji si tento výtisk sehnat a pročíst podrobně.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si o tento aktuální
papírový katalog rozvaděčů KM rack
ZAŽÁDAT NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

KROMEXIM Products spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jak vést datová vedení bezpečně v průmyslových prostorách? Pokud potřebujete umístit do prostoru krabici, vzniká několik problémů. Zatížení, krytí IP, dostatečný prostor pro případné práce s vedením. V tomto videospotu se seznámíte s řešením KM Rack z AMPERu 2010. Nezapomeňte, že všude nelze použít běžné podpodlažní krabice určené do administrativních prostředí!
Specialista na výrobu rozvaděčových skříní z Kroměříže KROMEXIM Products představuje technický sešit (nebo CD), který pomůže při výběru správného výrobku. Podívejme se na něj blíže ....
Výrobců rozvaděčů existuje zajisté mnoho, obzvlášť Morava je na tom velmi dobře. Ovšem málokdo zná tzv. "OEM" výrobce. Takový výrobce se specializuje pouze na jednu z částí produktu a bez své značky předává svůj produkt k dalšímu zpracování.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933