Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Jednoduché kreslení elektrotechnických schémat. (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 20.10.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Jednoduché kreslení elektrotechnických schémat.


klimso1.gif
Potřebujete dodat ke své zakázce schéma? Jste pouze řemeslník a CAD je příliš finančně náročný? Zkuste tento software u kterého je vysoký poměr cena/výkon. Tato finančně přístupná pomůcka se již těší velké oblibě!
Miroslav Minařík, ze dne: 20.10.2003

Snad každý elektrotechnik potřebuje vyjádřit nějaké elektrotechnické zapojení. Pokud to zrovna není projektant sedící u "nabušené mašiny" profesionálním softwarem, tak může buď někoho z profíků poprosit, nebo se poohlédnou to něčem dostupném.

I přes to, že jsme v redakci obklopeni mnohými dobrými projektanty, každý pochopí, že kvůli drobnému schémátku obtěžovat o půlnoci slušné lidi se opravdu nehodí. Proto jsem vyzkoušel tento software. Kolegům z redakce se líbí a tak pravděpodobně budete u našich redakčních článků objevovat schémátka generována tímto softem.

Softwarová vestavba Davida Klimšy do Wordu a Excelu zvaná "Kreslení elektrotechnických schémat" je opravdu jednoduchá a praktická. Vůbec bych se nedivil, kdyby některý z projektantů ohrnoval nos. Zřejmě taková aplikace není vhodná pro rozsáhlé projekty. Ovšem např. pro dodatečné dokumentace, nárazové zprávy, jednoduché kreslení.... obsahuje knihovnu značek, objektů, pomocné programy. Výsledný formát je .doc nebo .xls soubor, což je zřejmě nejpoužívanější formát, který naimportujete i do Software 602.

K dispozici jsou jasné návody (např.) k instalaci a také případnému upgrade ze starší verze. Obzvlášť povzbudivá je poslední poznámka "Totální krize... Volejte 603 256 951 (Klimša David).

A co je překvapením?
Cena této aplikace činí 700,-Kč! Pokud máte zájem níže uvedeným formulářem si program objednejte. Přijde vám na dobírku (700,- program +dobírka cca 60,-Kč) úhledný balíček s CD romem a vaší licencí.

 

Poznámky D.Klimši k datu vydání této recenze:

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.