Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KLIMŠA: Novinka - Návrh LPS (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.06.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KLIMŠA: Novinka - Návrh LPS


KLIMŠA: Novinka - Návrh LPS
Potřebujete vytvořit dokumentaci návrhu vnějšího i vnitřního LPS? Očekávate od programu pro návrh, že bude intuitivní a bude vás při práci navádět? Zkuste průvodce návrhem hromosvodu, uzemnění, vnitřní ochrany před přepětím - novinku z dílny Davida Klimši ...
David Klimša, ze dne: 8.06.2010


Jedná se o průvodce návrhem hromosvodu, uzemnění, vnitřní ochrany před přepětím, tedy vnější i vnitřní LPS.

Program slouží k vytvoření dokumentace návrhu vnějšího i vnitřního LPS. Výsledkem je popis jímačů, svodů, uzemnění, ekvipotenciálního pospojování, magnetického stínění a SPD. Z každé části by mělo být montážní firmě zřejmé, co, kde a jak dát. Projektant, který bude návrh vytvářet, bude programem veden a směrován, aby byl návrh optimální. Všechny části může doplnit o další dokumenty, obrázky a přílohy. Ke každé části návrhu lze ihned přidávat materiál z katalogů.

Budete vědět, k čemu všemu se při návrhu musíte vyjádřit. Budete schopni spočítat rizika, a veškeré potřebné výpočty. Budete vědět, co a jak ochránit. Dostanete odpověď na své otázky při návrhu LPS. Budete moci vytvářet a připojovat nákresy, schémátka, obrázky apod.

Funguje to tak, že program vás nutí slovy vyjádřit, jak to chcete udělat, a napovídá vám. Pokud se ke každé části dokážete vyjádřit slovy a zapíšete to, pak už to nakreslíte do projektu nebo schématu snadno.

Pokud byste se s něčím lámali a potřebovali pomoci, tak pokud bude v mých silách, rád pomůžu, a to jak vzhledem k programu, tak vzhledem k celé problematice návrhu LPS. Když budete mít chuť na pravou brazilskou zrnkovou kávu, můžeme si ji u mne dát a povyprávět si nějaké příběhy ze života a třeba spolu udělat nějaký konkrétní návrh LPS. Na takových konkrétních projektech nejlépe pochopíte, jak snadné to ve skutečnosti je.

Ta káva je zdarma :-) 

Pokud jste již vlastníky programu Hromosvody PLUS, poskytuji slevu!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
El soft - Klimša David - Hlavní třída 1063/3, Ostrava - Poruba - - klimsa@klimsa.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.