Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Pohled na Elektrofest Plzeň 2003 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 20.11.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Pohled na Elektrofest Plzeň 2003


plz03_7.jpg
Jak dopadl letošní ročník ElektroFestu v Plzni s porovnáním s loňským rokem? Jak celá situace vypadá z našeho pohledu?
Petr Nasadil, ze dne: 20.11.2003

V posledních létech jste si mohli povšimnout určité fragmentace elektrotechnických výstav. Domácí veletrhy velkoobchodů (hausmesse) se rozmohly po Česku, jako by se jednalo o nějaký nový způsob propagace. Tyto "hausmesse" jsou běžným jevem v sousedním Německu, kde velkoobchody pro své odběratele v místě působení pořádají tato "obchodně - technická" setkání. Mezi Českem a Německem je jeden zásadní rozdíl, a to je velikost trhu. Možná si to neuvědomujeme, ale nejsme zase tak produktivní... ovšem to je z jiného soudku.

Tedy k té Plzni....
Letošnímu zdařilému ročníku předcházely obavy z návštěvnosti a zájmu o prezentaci. V loňském roce totiž velkoobchod Elfetex pořádal svou "domácí výstavu" a tím logicky oslabil následující ElektroFest. Samozřejmě se dalo očekávat, že "diváci" rozdělí na dva tábory. Zajímal nás tedy názor návštěvníků, kteří měli svou přítomností rozhodnout o úspěšnosti obou událostí. Tedy zde několik výroků.....

 

ElektroFest Plzeň 2003 se konal v úzké spolupráci s Elfetexem, což se podstatně odrazilo ve výsledcích a na mínění samém.

Shrnutí:
Návštěvník měl letos v Plzni možnost setkání se všemi důležitými "hráči" z oboru. Mezi vystavovateli se objevila i místní energetika (ZČE). Letos byla elektrotechnická událost sice pouze dvoudenní, za to koncentrace vystavovatelů i návštěvníků byla opravdu pozitivní.
Spolupráce s Elfetexem, (což byl letos generální partner veletrhu) se jasně osvědčila. Je tedy otázkou, zda i další velkoobchody spojí síly se zkušeným Omnisem.
Ten právě potvrdil, že s Elfetexem lze uspořádat úspěšnou akci.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.