Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Z konference moderní ochrany před bleskem (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 10.06.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Z konference moderní ochrany před bleskem


divisdehn_11.jpg
Konference se konala ku příležitosti 250. výročí prvního hromosvodního zařízení v českých zemích. Událost pořádala Masarykova universita práce, ČVUT Fakulta strojní a elektrotechnická a světový výrobce DEHN+SOEHNE.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 10.06.2004

Konference se konala ku příležitosti 250. výročí prvního hromosvodního zařízení v českých zemích. Událost pořádala Masarykova universita práce, ČVUT Fakulta strojní a elektrotechnická a světový výrobce DEHN+SOEHNE.

Na tuto významnou událost se sešli opravdu ryzí odborníci, kteří tuto problematiku považují za svůj obor. Wolfgang Marks, Edmunt Pantůček, Michal Kříž, Jiří Kroupa, Vladimír Brok, Petr Bill.... Ostatně pro koho by nebylo vzácností takové hvězdné obsazení přednášejících. Poslechnout si tyto přednášky přišli i odborníci firem Saltek, OEZ Letohrad nebo třeba Phoenix Contact.

František Popolanský Peter Hasse Zdeněk Rous

Vzácné setkání trojice Popolanský, Hasse, Rous bylo opravdu k tomuto výročí stylové. Po řadě přednášek, účastníci se po skupinkách přesunuli do prostor zkušebny ČVUT, kde se měli možnost seznámit s historií a možnostmi technického vybavení.

Pozorní posluchači se dozvěděli Divišovu a Franklinovu koncepci ochranu před bleskem, jak dopadl Divišův hromosvod, jak se vyvíjely normy a předpisy v oblast ochrany před bleskem,.....  Pro tuto událost byl vydán také přehledný sborník přednášek ve formátu A4.

Na této události kromě výše jmenovaných institucí také Jan Hájek a Jiří Kutáč. Dozvěděli jsme se, že uvedený sborník byl rozebrán, ovšem pokud bude zájem, pořadatelé udělají dotisk. Cena by se měla určitě pohybovat do 200,-Kč.

Pokud si chcete tuto příležitostnou publikaci objednat, máte možnost níže uvedeným formulářem....

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.