Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Znáte naše elektrárny?


Document Actions
Článek
Málokdo má dobrý přehled o našich elektrárnách, přičemž stačí málo..... pouze mrknout na oficiální zprávy naší energetické společnosti!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 5.06.2002
reklama

Pokud nemůže hora k Mohamedovi, musí Mohamed..... i tak nějak se dá hodnotit zájem některých energetických společností o zájem informovat odborníky, kteří se starají o distribuci jejich produktů.

Když jsme v redakci vyhodnotili, že málokdo tuší, kde jsou u nás elektrárny, nečekali jsme a použili jsme materiály ČEZ. Doufáme, že nám to tato společnost s povděkem promine, že jí pomáháme s reklamou a to bezplatně.

Na oficiálních stránkách ČEZ můžete (k 1.6.2002) nalézt tuto klikací mapku, která vás navede na jednotlivé informace o elektrárnách.

Jednoduše klikem se dozvíte o příslušné elektrárně více.
Uhelné elektrárnyVodní elektrárnyJaderné elektrárnyVetrné elektrárnyFotovoltaické elektrárnyHodonínLipnoOrlíkKamýkSlapyŠtechoviceTisováPrunéřovPoříčíMělníkTemelínVranéDalešiceKořenskoHněvkoviceDlouhé StráněMravenečník-větrnáMravenečník-slunečníLedviceTušimicePočeradyMohelnoDukovanyChvaleticeDětmaroviceŽelina

Pokud Vás zajímají tyto údaje, máte možnost si stáhnout (opět k 1.6.2002) mapu (formát pdf 166kB) elektráren v ČR přímo ze serveru ČEZu zde.

Byli bychom rádi, kdybyste známkováním článku dali najevo, zda máte zájem o "dolování" podobných informací z některých firemních kolosů, kteří jednoduše nedohlédnou na zájem elektrotechnika.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933