Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Kdy je vhodné použít otevírací trubku OBO Quick - Pipe? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.03.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Kdy je vhodné použít otevírací trubku OBO Quick - Pipe?


Kdy je vhodné použít otevírací trubku OBO Quick - Pipe?
Elektroinstalační trubka OBO Quick - Pipe je stále sice minoritní, ale stále jedinečnou alternativou, jak dostat již existující vedení v provozu, do ochranné pancéřové trubky. Quick - Pipe znají především pracovníci na údržbách, kteří řeší dodatečné požadavky, změny provozů, nebo částečné rekonstrukce výrobních kapacit. V elektroinstalacích, prováděných dle obvyklých postupů, místo pro Quick - Pipe prakticky neexistuje, ovšem znát tuto možnost je bezpochyby dobrou znalostní výhodou. Už jste tuto atypickou trubku ve své praxi použili?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.03.2022



Podle následujících obrázků je patrné, že použití není pouze v instalační elektrotechnice, ale také například v datových rozvodech.

  
Pro více informací kliknout!

Na podrobnosti se ptáme Jiřího Mráze ...
Kdy je vhodné použít otevírací trubku OBO Quick Pipe?

Jiří Mráz odpovídá ...
To, co zaznělo v dotazu ... použití vidím někde, kde se poměrně často mění instalace. Protože je velice jednoduché trubku otevřít a instalaci vyměnit bez nejmenších dalších nákladů. Další možnost nebo možnost použití, spíš další doporučení je to, pokud budeme potřebovat ochránit kabel, který už má osazenou vidlici nebo konektor, tak normální trubkou konektor ani vidlice neprotáhneme. V případě Quick - Pipe to možné je. V neposlední řadě, pokud budeme chtít nějakou dodatečnou ochranu na již instalované kabely, tak když si představíme skládací lištu, tak ukládací lišty musíme dát nějaký díl dospod, dovnitř kabel a potom zacvaknout.

  
Pro více informací kliknout!


To znamená, že musím okolo toho nainstalovaného kabelů vrtat, pracovat a tak dále. Kdežto u Quick - Pipe trubky je výhoda, že vlastně trubku mohu nasadit zeshora a pouhým pootočením má již mechanickou ochranu poměrně dostačující. Navíc trubku Quick - Pipe není problém použít venku, protože v zavřeném stavu a v originálních příchytkách má krytí IP44. Rozhodně bych jí asi nedoporučil, kde je instalace napevno. Víme, že tam už tam nebudeme chodit, potom je tato vychytávka poměrně zbytečná.


... nebo si poslechněte originál zde ...



K uvedenému sortimentu OBO Bettermann pořádá samostatné semináře, na které se objednávejte s předstihem!







POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog upevňovacích systémů VBS od OBO BETTERMANN
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBO BETTERMANN s. r. o. - Modletice P.O.Box 96, Říčany u Prahy - 323 610 111 - info@obo.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.