Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Kdy budou znalosti inteligentních instalací nezbytné pro všechny? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.05.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Kdy budou znalosti inteligentních instalací nezbytné pro všechny?


Kdy budou znalosti inteligentních instalací nezbytné pro všechny?
V poslední době jsou v kurzu inteligentní instalace. Jenže ty si žádají jiné znalosti než jen zapojení vypínače nebo zásuvky. Účastníků olomoucké konference jsme se zeptali, kdy si myslí, že znalosti těchto instalací budou opravdu nezbytné pro každého elektrikáře ...
Pavlína Červená, ze dne: 7.05.2010

Také neustále po dětech či partnerovi kontrolujete, zda nezapomněli zhasnout světla nebo zavřít okno? Také se boucháte hlavou o zeď, když se večer po slunečném dni vrátíte do bytu a vaše pokoje se podobají výhni jenom proto, že jste při odchodu zapomněli zatáhnout žaluzie? Jste už svému okolí protivní neustálým "šmírováním" stavu? S řešením vašeho problému vám může pomoci inteligentní elektroinstalace.

Říkáte si, že nepotřebujete takový komfort, abyste měli vše řízeno třeba mobilním telefonem? Jistě. Dnešní moderní elektroinstalace nabízí nespočet možností a řešení a záleží jen na zralé úvaze investora, které všechny funkce využije. Ale pozor. Přestože si inteligentní instalace stále pořizují i lidé, kteří hlavně chtějí svému okolí ukázat, že na to mají a dávají to najevo při každé pořádané párty, inteligentní instalace vám mohou regulovat a tak i šetřit energii právě tím, že se např. nebude svítit v místnostech, ve kterých nikdo není nebo se nebude topit tam, kde se zrovna větrá.

Při provádění těchto instalací si elektrikář rozhodně nevystačí se znalostí zapojení zásuvky a vypínače. Kdy tedy nastane doba, že znalosti inteligentních instalací budou nezbytné pro každého elektrikáře?

 

Přehled katalogů zde ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.