Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Kdo je Elektronaut?


Document Actions
Kdo je Elektronaut?
Víte, kdo je to Elektronaut? Je to člověk, který se noří do hlubin elektrotechniky celou svou bytostí a plave v moři elektrotechnických informací jako ryba ve vodě. Mirek Minařík s Markem Zahradníčkem představili na AMPERu 2014 znak pro elektrikáře, kteří cítí elektriku od srdce, tedy pro ty správné elektronauty. Jak znak vypadá a co vyjadřuje? Jak ho můžete získat a kam si ho můžete nalepit? Sledujte článek s videem.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 29.08.2014
reklama


Všimli jste si někdy, jaké symboly různých zájmů se nejčastěji objevují jako samolepka na zadní části vozidla? V naší redakci se zrodil nápad vytvořit takový znak i pro zapálené elektrotechniky. Zajímá vás, co tento znak vyjadřuje? Níže uvedenou stopáž využijte pro posun k žádanému tématu.



Proč název ELEKTRONAUT
Doposud jsme nenašli smysluplnou, či déle zavedenou definici, proto vycházíme z této filozofie. Druhá část slova - "NAUT" se vyskytuje ve slovech kosmonaut, aeronaut, astronaut či akvanaut. Vychází s latinského nautica u nás nautika, které značí nauku o plavbě či plavání. Z toho lze snadno vyvodit, že jde o člověka, který se pracuje v prostředí, které pro něj není primárně určeno a věnuje se činnostem, jak se v takovém prostředí dobře a bezpečně pohybovat. Naše definice se tedy odebírá podobným směrem.

Kdo od nás může dostat zdarma znak elektronauta
Naši verifikovaní uživatelé, kteří se cítí být Elektronautem. O verifikaci účtu Elektronauta se dočtete zde.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 12)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933