Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Katalog veřejného osvětlení LUMEN 2020 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.06.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Katalog veřejného osvětlení LUMEN 2020


Katalog veřejného osvětlení LUMEN 2020
Veřejné osvětlení v době digitalizace nabývá zcela jiné důležitosti než kdysi. V době nedávno minulé byl sloup veřejného osvětlení jednoduše proto, aby osvětloval. S jistou nadsázkou lze tvrdit, že začíná být ono vyzařování světelných paprsků spíše sekundární službou. Proč totiž nevyužít konstrukčního prostoru ve stožáru k umístění a provozování novodobých pilířů ekonomiky ...
Vilém Gracias, ze dne: 5.06.2020


Nemohu nepřipomenout letošní nedokončené Infodny SCHRACK Technik. Byly tam zmiňovány sloupy veřejného osvětlení s více funkcemi! A hle! V katalogu LUMEN nacházím tento text ...

"Multifunkční sloup je designově zpracované zařízení, které je ve svých jednotlivých provedeních vybaveno řadou komunikačních prvků. V základu je multifunkční sloup použitelný jako informační prvek pro obce, cyklostezky, vybavení parků a odpočinkové zóny.


Pro více informací klikněte!


Multifunkční sloup obsahuje plnohodnotné parkové svítidlo s aktorem řízení. Viditelné signalizační prvky v těle sloupu mohou znázorňovat aktuální stav jednotlivých systémů barevnou indikací. Standardní prvky jako nabíjení elektrokol a aut může být doplněno o přístupový bod Wi-Fi, enviromentální čidla či zobrazovací displej. Displej pak nabídne podporu pro ovládání sloupu a možnost doplnění informací pro uživatele v dané lokalitě. Další části mobiliáře designově navazují na tvar sloupu a jsou funkčním doplňkem ostrovního systému. Stojan na kola s pláštěm z odolné pryže je dostatečně pevný a zároveň chrání kolo před mechanickým poškozením. Odpadkový koš a pod- světelná lavička s USB konektorem zároveň vytvoří z prostoru odpočinkovou zónu."


Pro více informací klikněte!

Samozřejmě v katalogu (spíše úzké brožurce) nalezneme osvětlovací tělesa s LED světelnými zdroji. Například ...

"Typová řada svítidel HASSTA je svým provedením s mnoha světelnými variantami určena k osvětlení pěších zón, městských a rezidenčních čtvrtí, náměstí, parků, cyklostezek a parkovacích míst, kde se klade důraz na design světelné soustavy. Úsporné a výkonné řešení zajišťující rychlou návratnost investic. Asymetrická a symetrická distribuce světelného toku svítidla umožňuje tvorbu velké škály nejrůznějších aplikací osvětlení. 


Pro více informací klikněte!

Svítidla je možno doplnit efektním barevným podsvícením kontur vyzařovací plochy s využitím např. vizuálního značení jednotlivých ulic, či značení důležitých bodů v řadě svítidel na komunikaci apod.

Svítidla ELEKTRO LUMEN používáme do našich projektů snad již více než dvacet let. 

Celý katalog lze prohlížet zde v redakční knihovně.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.