Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Katalog svítidel OSMONT 2021 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 22.12.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Katalog svítidel OSMONT 2021


Katalog svítidel OSMONT 2021
Krátký pohled na katalog českého producenta svítidel s třicetiletou tradicí a širokým výrobním programem. Co vše na jeho stránkách objevíme? Každá kapitola popisuje charakteristiku svítidla. Dozvíme se například typ závěsu, typ stínidla a jeho ukotvení, barevnost závěsů, typ montáže, možnosti světelných zdrojů a také podrobnosti výbavy svítidla. Oranžové pozadí svítidel není zrovna lákadlem pro oči investorů. Ovšem na druhou stranu ... Chtít tento katalog papírový nebo mi stačí pouze pdf?
Igor Nováček, ze dne: 22.12.2021



Společnost OSMONT byla založená před třiceti lety (letos) uprostřed České republiky. Její výrobní program tvoří svítidla přisazená (stropní a nástěnná), vestavná, svítidla závěsná s různými typy závěsu, průmyslové a stolní lampy. O Osmontu je známo, že pracuje se svítidly, se skleněnými stínidly ruční výroby českých sklářů a plastovými stínidly vlastní lisovny plastů. A snad poslední stěžejní informací je vlastní vývoj vlastní konstrukce LED světelných zdrojů a s tím souvisejících možností ovládání. O poslední skladbě výrobního portfólia této značky vypovídá právě nový katalog ...


Pro více informací kliknout!


Z poněkud nepřehledného schématu se dozvíme obsah technického sešitu ...
  • Svítidla se stínidly ze skla triplex opál
    přisazená svítidla, vestavná svítidla, závěsná svítidla, sestava Galaxia
  • Svítidla s plastovými stínidly PC, PMMA, PE
    přisazená svítidla, vestavná svítidla, závěsná svítidla, průmyslová svítidla



Pro více informací kliknout!


Plochou mého stolu za pár desítek roků prošlo již hodně technických katalogů. Mou prací je vždy vybrat to nejzajímavější, označit to a informovat ostatní. Za posledních pár roků jsme zasypáváni neskutečným množství informací. U nás to máme rozdělené tak, že veškeré reklamní informace zpracovává jeden člověk (já) a ostatní se tím nerozptylují. Ano, je to v rozporu s představou marketinkových oddělení, která se domnívají, že jejich produkty u nás hltají všichni od montérů, přes projektanty až po vedoucí společnosti. Omyl. Dokonce ani přes sociální sítě se k nim nedostávají ...


Pro více informací kliknout!


Co za detaily tento katalog prozrazuje?
Na více než 230. stránkách nalezneme detailní popisy výše uvedeného seznamu. Provedení je spíše technické než designové.

Každá kapitola popisuje chakteristiku svítidla. Dozvíme se například typ závěsu, typ stínidla a jeho ukotvení, barevnost závěsů, typ montáže, možnosti světelných zdrojů a také podrobnosti výbavy svítidla. 

Oranžové pozadí svítidel není zrovna lákadlem pro oči investorů. Ovšem na druhou stranu techniky design nezajímá tolik jako technické parametry. Nalezneme název svítidla, rozměrovou perokresbu, několik řádků technických parametrů, série piktogramů prozrazující základní informace a nakonec nechybí technická tabulka vyráběných alternativ konkrétního typu svítidla.


Pro více informací kliknout!


Katalog prozrazuje technické informace pro návrh interiérů. Nahlédnou do nich ti, co osvětlení navrhují, montují i revidují. Vůbec si nejsem jistý, zda zrovna toto provedení potřebuji vlastnit v jiné než .pdf formě.

Celý katalog lze zde prohlížet a prohledávat!





TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.