Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Katalog svítidel OSMONT 2023 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.09.2023
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Katalog svítidel OSMONT 2023


Katalog svítidel OSMONT 2023
Ve světě dnes tak přetechnizované komunikace se zdá, že vracení k tradičním formám osvěty má stále své místo. Zatímco někteří výrobci se spokojí s krátkými a povrchními příspěvky na sociálních sítích, je tu stále touha po hloubce a detailu. Ačkoli dnešní výzvy volají po stručnosti a rychlosti, žádný z takových modních výkřiků nepojednává o kvalitě informací. Stále existují ti, kteří se nevzdávají a hledají kvalitu v tradičních formátech. V tomto kontextu je katalog Osmontu někde na půl cesty. Není sice jen sbírkou obrázků, ale nic se z něj nenaučíme. Je to připomenutí, že technická osvěta v minulosti byla skryta právě mezi řádky produktových katalogů ...
Igor Nováček, ze dne: 19.09.2023



Žijeme v divné postcovidové době. Člověk by řekl, že je vše při starém, ale určitě není. Dnes se něco dozvědět je podstatně těžší než v minulých dobách. Tehdy výrobci psali do různých časopisů a člověk se něco dozvěděl. Dnes pravděpodobně ve firmách umí vypisovat především faktury a možná si najmou copywritera na bezduché příspěvky na sociálních sítích. Paradoxně mě to těší, že alespoň já mohu přispět k technické osvětě ještě tím klasickým, konvenčním způsobem.

Jihlavský OSMONT, mně osobně značka velice blízká se bohužel mým předešlým řádkům také nevymyká. A tak listuji tímto aktuálním katalogem a přemýšlím, co bych o něm napsal, pokud bych to měl zaplacené nebo byl u této firmy zaměstnaný. Tuto myšlenku však vzápětí škrtám a jednoduše popíšu fakta.


Pro více informací kliknout!


Katalog čítá téměř 190 stránek. A její provedení lze nazvat ryze technickým, praktickým. Světlaři mají totiž, pro jiné než technické slůvko, často příliš daleko a pokud nemají katalog čím naplnit, osadí jej různými fotografiemi, kde jejich produkty nacházejí uplatnění. Často tak bývá katalog přehlídkou architektury než samotných svítidel. V tomto případě je to výhradně o "lampičkách".

Rozhodně tento sešit nelze nazvat edukativním. Protože je to skutečně jen a jen katalog. Obrázek, název, tabulka parametrů, okótovaná perokresba ...


Pro více informací kliknout!

Co v katalogu nalezneme?
  • přisazená svítidla Triplex Opál
  • polovestavná svítidla Triplex Opál
  • závěsná svítidla Triplex Opál
  • přisazená svítidla se stínidly z PC, PMMA, PE
  • polovestavná svítidla se stínidly z PC, PMMA, PE
  • závěsná svítidla se stínidly z PC, PMMA, PE
  • průmyslová svítidla

Pro více informací kliknout!

A co bych napsal o OSMONTU?

V Hybrálci u Jihlavy, v centru Vysočiny, se nachází výrobní závod společnosti Osmont, specializující se na výrobu interiérového a exteriérového osvětlení. Firma byla založena v roce 1991 a během 30 let své existence si vybudovala pozici na evropském trhu.
Areál v Hybrálci je vybaven potřebnými provozy pro výrobu osvětlení, včetně kovovýroby, práškové lakovny a LED osazovací linky. Zaměstnává více než 60 lidí a klade důraz na kvalitu, s výrobou a komponenty pocházejícími převážně z EU.


Pro více informací kliknout!

Osmont produkuje širokou škálu osvětlení, od stropních a nástěnných svítidel až po průmyslová svítidla a stolní lampy. Významnou část jejich nabídky tvoří svítidla se skleněnými stínidly TRIPLEX OPÁL, charakterizovaná specifickým třívrstvým sklem. Pro ty, kteří upřednostňují odolnější materiály, nabízí firma svítidla s plastovými stínidly z PC a PMMA. Od roku 2009 se Osmont věnuje také vývoji a výrobě LED osvětlení, přizpůsobuje se aktuálním tržním trendům a snaží se nabízet produkty s vysokou účinností a nízkou spotřebou.


Katalog lze prohlížet a prohledávat zde v redakční knihovně!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OSMONT s.r.o. - Hybrálec 129, Jihlava - +420 567 210 023 - osmont@osmont.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.