Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Katalog svítidel ELKOVO Čepelík 2020/21 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.11.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Katalog svítidel ELKOVO Čepelík 2020/21


Katalog svítidel ELKOVO Čepelík 2020/21
Přehled výrobního portfólia výrobní společnosti osvětlovacích těles do různých prostředí. Nahlédněme krátce do katalogu. Značka existuje již od roku 1990 a disponuje širokým strojním parkem, který umožňuje vysokou flexibilitu. Pro představu vysekávací lis FinnPower, laserové řezací zařízení s vláknovým laserem, ohraňovací lisy Amada, Durma, ESP, bodové svářečky Tecna, Jesva, osazovací automat na LED Autotronic, lakovna, fotometrická laboratoř. Co katalog prozrazuje dál?
Jiří Macháček, ze dne: 3.11.2021



Na popud mých kolegů otvírám tříjazyčné provedení katalogu svítidel ELKOVO Čepelík. Přiznám se, že výrobců mřížkoviny je tolik, že pomalu ztrácím přehled. Ve společnosti, kde pracuji, většinou následujeme požadavek projektu nebo investora a já jsem na pozici upřesňování sortimentu před realizací. Takové malé oddělení přípravy montáže. Proto mi prochází desítky katalogů a dokumentací různých výrobců. Ovšem u tohoto výrobce nejde jen o tento typ svítidla.



Pro více informací kliknout!


Uvedl jsem tříjazyčné provedení. I když je to spíš méně přehledné a oči mi stále sklouzávají k tomu, abych korekturoval překlad. Ale nejde o pravidelný překlad. Chápu, že v dnešní době vydávat stejný obsah ve třech provedeních není zrovna jednoduché. Pokusil jsem se najít všechny typy vyráběných svítidel, ale základní přehled je rozdělen jinak ...

Do jakých prostředí míří svítidla ELKOVO?
  • Kanceláře, školy, obchody
  • Designová svítidla
  • Sportoviště
  • Ordinace, zubní ordinace
  • Čisté prostory a nemocnice
  • Průmysl



Pro více informací kliknout!

Jak jsou provedeny detaily katalogu?
Především uvedu, že orientace je opravdu jiná než bych čekal. Nalistujeme kapitolu příslušného prostředí. Nalezneme přehled vyráběných typů právě pro daný případ. Velkým písmem název typu svítidla s malým šedým popisem. Z toho textíku a malého náhledového obrázku identifikujeme svítidlo a nalistujeme číslo stránky uvedené v kroužku.

V detailu produktu nalezneme název a v jedné větě popis. Následuje řádek piktogramů, jehož význam si musíme nejdříve nastudovat (důležitá strana číslo 132). Obrázek, s dalším, širším popisem, ve které se stále opakuje stejná informace o použitých světelných zdrojích. A okótované perokresby, tabulka technických parametrů, které jsou pro nás techniky užitečné.

Za povšimnutí stojí český sloupec "LED Theory". Technik, ještě neznalý všech souvislostí se dozví základní informace o LED zdrojích světla.


Pro více informací kliknout!


V katalogu je uvedeno mnoho různých textů. Nevím, zda chtěl autor, aby text někdo četl nebo pouze potřeboval vyplnit prostor. Bohužel pokud zvolil tříjazyčný formát (i když reference jsou ve čtvrtém francouzském jazyce) , nemohl použít LOREM YPSUM, protože se to pak nedá přeložit do dvou dalších jazykových mutací. Pokud jde o katalog jehož příjemci jsme my technici, pak věta "Elegantní závěsná svítidla, která zaujmou svým moderním designem ...", je totálně zdrcující. Celé provedení je rozporuplné, chaotické úsporné. Evidentně se šetřilo, jak obrázky, tak smysluplným textem. Mám za to, že především designová svítidla potřebují zcela jiné provedení prezentačního materiálu.

Ovšem popis tohoto provedení technického sešitu nevypovídá o kvalitě produktů a obchodního servisu.

Katalog svítidel ELKOVO Čepelík 20220-21 lze zde prohlížet a prohledávat!


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.