Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KATALOG: Světla a čidla pohybu THEBEN 2020 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.06.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KATALOG: Světla a čidla pohybu THEBEN 2020


KATALOG: Světla a čidla pohybu THEBEN 2020
Elektrotechnik není architekt a ani jeho profese nezastupuje subjektivní rozhodování koncového spotřebitele při výběru designu. Přesto všechno se v obou rolích ocitá docela často. Proto jsem otevřel technický sešit, který promlouvá "ke všem" účastněným. Upřímně. I přes to, že produkci takových materiálů označuji za zbytnou, přece jen přináší nějaké informace. Ale když tento půlrok byl ve znamení naprosté mlčenlivosti zhruba 60% dodavatelů, pak o to více sleduji to, co zbytek nabízí užitečného ...
Igor Nováček, ze dne: 26.06.2020



Většina osobních událostí se letos nekoná a tak si některé informace předáváme v "motácích" jako za války ..., říká mi jeden z našich projektantů "ve výslužbě". Koneckonců papírové katalogy vymírají podobně jako ortodoxní čeští elektrikáři. Pokud dnes někdo tiskne papírové technické podklady, pak je to spíše malý zázrak. Ale k věci. Prohlížím katalog věnovaný reflektorům s LED zdroji a souvisejícím pohybovým senzorům. 


Pro více informací kliknout!


Osvětlování ploch exteriérů, interiérů je  staré snad jako osvětlování samo. S příchodem polovodičových zdrojů LED je energeticky ještě dostupnější a tak při návrzích světelných scén máme podstatně lepší výchozí pozici než kolegové před mnoha lety před námi. 


Pro více informací kliknout!


Jako u každého katalogu určeného i pro spotřebitele je nutno při čtení škrtat zavádějící a prázdná slova typu "úspěšná, příjemná, efektivní, kvalitní, jednoduše flexibilní, úspory energie, pohodlí, bezpečnost, pohodlné, praktické, extrémně, spolehlivě, chytré, přívětivé, inteligentně, ... Tak to dopadá, pokud někdo chce něco představit, má mnoho fotopodkladů, ale žádný praktický obsah ke sdělení. A tak zjistíte, že se z katalogu dozvíte většinu informací z obrázků. Určitě namítnete, že  texty nečtete, ale já si tu práci dal :-)

Katalog nabízí i QR kód s montážními a instruktážními videi. Zkusil jsem ho. Výsledek ... 



Samozřejmě informace se odtud dozvíme, pouze ty relevantní by se vešly na podstatně menší plochu. Pěkně jsou popsány funkce včetně jejich stručného přehledu. I když nemám tabulky moc rád, z tohoto technického sešitu mi přinesly použitelná technická data nejlépe. Předpokládám, že mnoho papírových výtisků tohoto promo materiálu se nevydalo a šířit se má především pdf formátem. Ale pro nás technické "hloubkaře" plně dostačující způsob.

Celý materiál lze prohlížet a prohledávat zde v redakční knihovně.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.