Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Katalog páčkových řadových svorek TOPJOB S (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.04.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Katalog páčkových řadových svorek TOPJOB S


Katalog páčkových řadových svorek TOPJOB S
Proč si to chlapi na stánku WAGO rozdávali v páce? ... Podobné hlášky létají u piva běžně, pokud se vzpomíná na to, co kdo na veletrhu viděl. Ovšem ne vždy má podobná akce nějakou souvislost s vystavovaným sortimentem, navíc elektroinstalačním. Wago přineslo svým "ohnutým plíškem" světu hodně a nyní k plíšku přidává páčku. A ona páčka se objevuje nejen u krabicové svorky, ale i u svorek řadových! A o těch je právě tento katalog ...
Jiří Macháček, ze dne: 16.04.2019



TOPJOB S Rail-Mount Terminal Block Systems ... zdá se vám název příliš anglický? To proto, že jde o anglickou verzi. Jsem zastáncem českých verzí, také se zde na Elektrice píše převážně o lokalizovaných verzích, ovšem výjimku dělám v případě novinek. To proto, že se stává s železnou pravidelností to, že až je katalog česky, jde již o zavedené zboží a pointa novinky mizí. Proto nečekám, až bude čas na překlad a přeložím si potřebné sám ...


Pro více informací kliknout!


Na letošním veletrhu AMPER (na jaře 2019) si snad každý všiml "páky", která dominovala zkraje stánku WAGO.  Tato názorná show poukazovala na princip nové vychytávky TOPJOB S, což je zmiňovaná páčka. Páčka, která se nejdříve objevila u krabicových svorek a nyní i u řadových.

Co je systém TOPJOB S, na první straně katalogu znázorňují tři typy řadových svorek připevněných na DIN liště. Všechny tři konstrukce mají společný jmenovatel. PUSH IN. Zleva jde o klec uvolnitelnou novou páčkou, druhou uvolníme zatlačením oranžového segmentu jakýmkoliv špičatým nástrojem a třetí, nejstarší variantu již všichni důvěrně známe.


Pro více informací kliknout!

Tento katalog je v podstatě o třech možnostech. Dál jsou v obsahu rozpitvány možnosti provedení. Tedy například kolikatiřadé, s kterou ze tří délek páček, možnosti propojek, označování ...  vybíráme z barevných provedení, možných přepážek, pojistkových pouzder ... a na konec se dostaneme k souvislostem jako jsou označovací systémy, jejich nosné prvky, montážní příslušenství, montážní ukázky, nářadí nebo měřicí přístroje.


Pro více informací kliknout!


Provedení podrobností
Kdo kdy držel katalog této značky, ví, že je propracován do mikrodetailů. Každé představované myšlence předchází obrázek a základní důležitá fakta v odrážkách. Na obrázcích vidíme vedení svorky v jejím řezu na fotografii i na přiloženém schématu zapojení. U všech provedeních není zapomenuto na rozměrové okótování. Pokud je pro pochopení lepší perokresba, nalezneme i tu.  


Pro více informací kliknout!


Závěrem nutno dodat, že pružinové svorky už vyrábí prakticky kdokoliv, kdo umí zmiňovaný plíšek správně ohnout, ovšem vše začalo u WAGA a odtud neustále plynou nové a nové vychytávky. Mezitím u následovníků je všechno s dlouhým zpožděním a v kvalitě odpovídající ekonomickým ziskům. A tak proto rád použiju anglickou verzi a mám to z první ruky. A co bych snad nepochopil, to doplní po telefonu produkťáci této značky.

Tímto katalogem lze listovat a prohledávat jej online zde v redakční knihovně!



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o bezplatné zaslání
tohoto aktuálního papírového katalogu
páčkových krabicových svorek TOPJOB S WAGO
níže uvedeným formulářem!
 
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
WAGO Elektro spol. s r.o. - Rozvodova 1116/36, Praha 4 - Modřany - 261 090 143 - info.cz@wago.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.