Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Katalog Nosné kabelové systémy TOP servis (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 24.04.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Katalog Nosné kabelové systémy TOP servis


Katalog Nosné kabelové systémy TOP servis
Koho v každodenní praxi oslovují spojky, víka žlabu, trapézové úchyty, konzoly, stojiny, stropní držáky závitových tyčí, závitové tyče, závěsy, L-nosníky, zemnící spojky a třeba C-nosníky, pak může vytušit, že tento informační materiál se může hodit. Sešit zpravidla drží v ruce projektanti, nákupčí a elektromontéři. Pro ty je obsah katalogu sestaven. A když už se letos o této značce na AMPERu nedozvíme, tak alespoň můj krátký přelet při listování tímto materiálem ...
Jiří Macháček, ze dne: 24.04.2021



Vždy jsem se domníval, že na počátku výroby nějakého produktu stála nějaká (s produktem) související oborová tradice. V historii této značky vidím dodávky a montáž v příbuzném elektrotechnickém oboru a následně změna orientace na výrobu produktů pro elektrotechniku. Nic proti ničemu, vůbec to nemusí být relevatní. Ostatně mnoho z nás chtělo být kosmonautem a také jsme skončili jako elektrotechnici :-) 



Pro více informací kliknout!

Pokud přemýšlím, zda bych se sám vrhl na výrobu úložných systémů pro tak malý trh jako je elektrotechnický český, tak mé úvahy jsou strhávány jiným sortimentem než jsou žlaby, kanály, stojiny. Ovšem systémy pro ukládání jsou základem každého elektrorozvodu, jen je otázkou pro jaké prostředí.A v ten okamžik se dostáváme k další polemice, zda je lepší být domkařem (rozuměj dodavatelem obytných budov) nebo raději dodavatelem průmyslových systémů. I zde platí, že tím, že člověk začne něčím, zdaleka tím nemusí končit. Mnoho mých kolegů, začínali se sádrou, rodinnými domy a dnes jsou spokojení s  elektroinstalacemi ve výrobních prostředích. Ale určitě každá sféra má své pro a proti.



Pro více informací kliknout!


V každém případě se v průmyslové oblasti nedbá tolik na design, ale především na funkčnost, spolehlivost a bezpečnost. I když třeba roboty KUKA na svůj zevnějšek opravdu dbají :-) Žlaby a kanály prakticky nevidíme. Samozřejmě pokud jsou dobře navrženy a instalovány. A ty, kteří je projektují a instalují, z pravidla jejich "líbivost" příliš nezajímá.

Co lze v katalogu očekávat?
Drátěné kanály (žlaby). Drátěné s výškou bočnic (30,50 a 100), šířkou kanálu (50, 100, 150, 200, 250, 300, 400 a 500). Povrchová úprava Senzimir nebo galvanické zinkování, nerez nebo žárový zinek. Kabelové žebříky s délkou (3000) včetně všech potřebných tvarovek. Povrchová úprava spojovacího materiálu, nosníků, konzol, spojek je provedena galvanickým zinkováním nebo žárovým zinkováním.

Součásti úložných tras jsou také
spojky víka žlabu, trapézové úchyty, konzoly, stojiny, stropní držáky závitových tyčí, závitové tyče, závěsy, L-nosníky, zemnící spojky a třeba C-nosníky. V případě kabelových žebříků zase stropní držáky stojiny, konzoly, T-kusy, nosníky, kloubové oblouky, kolena 45°, kříže, kloubové spojky, stoupací úchyty žebříků ...


Pro více informací kliknout!


Jaké je provedení podrobností uvnitř katalogu?
Nabízený sortiment není až tak rozsáhlý, potřebné informace se daly vměstnat na téměř šedesát stran. Nalezneme obrázky s popisky v CZ/EN, přehledné tabulky parametrů, okótované perokresby, příklady použití, .. 

Kam se tyto kanály hodí?
To je patrně každému kvalifikovanému projektantovi v oboru zřejmé. Stručně tedy silová vedení v rozsáhlých administrativních nebo výrobních prostorách a datová vedení tam, kde jich je hodně.

Tento katalog lze prohlížet a prohledávat zde v redakční knihovně!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.