Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Katalog Niedax kabelové nosné systémy (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.06.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Katalog Niedax kabelové nosné systémy


Katalog Niedax kabelové nosné systémy
Kdo by si nevzpomněl na Niedax lišty, na keramické a pak plastové příchytky ... lišta, která tuto značku na našem trhu proslavila. Šířka sortimentu je však podstatně větší a patří mezi lídry v tomto segmentu elektroinstalačních prvků. Jednou z posledních novinek je drátěný systém žlabů NX CITO se snadnou montáží. Jak je to se značkou NIEDAX u nás? Používáte ji? Navrhujete? Nakupujete?
Slávek Patera, ze dne: 16.06.2022



Leží přede mnou katalog výrobce NIEDAX, jehož název se mezi elektrikáři stále používá v souvislosti s lištou profilu "C" pro upevňování kabelů (viz). Tento způsob je sice již téměř nepoužívaný, ale zvyk je železná košile. NIEDAX však není pouze jedna lišta, ale několik systémů pro ukládání vedení, také další prvky pro upevňování, u nás nazývané SONAPky (viz) ...


Pro více informací kliknout!


Prakticky každá "průmyslová" stavba potřebuje tyto systémy.  Kterou značku, z nabídky na našem trhu dostupných,zvolit v návrhu? Zda je velký výběr elektroinstalačních materiálů tržní výhodou, o tom lze dlouze polemizovat (viz paradox volby). Z mé zkušenosti, tedy co se s kolegy a přáteli projektanty profesně setkávám, volí dodavatele podle několika kritérií. V případě NIEDAX hraje "pro" tradiční značka a kvalita. 

Co je však nejvíce důležité, jsou vztahy s odbornou veřejností. Připravit obchodní podmínky, logistiku a český technický katalog pro projektování je pouze první krok. Prezentace a výstavy jsou také důležité, ovšem to stále není to zásadní. Pokud neuvidím zboží ve svém oblíbeném velkoobchodě skladem alespoň v tom základním množství, volím takové zboží, které je více dostupné.


Pro více informací kliknout!


Pak už zbývá si správně odpovědět, jakým kouzlem se objeví tento sortiment v projektové dokumentaci. Že by zvýšenou aktivitou na sociálních sítích? Rozdáváním letáků, buřtů a piva ve velkoobchodech? Nebo že by ...

Co ukrývá obsah tohoto katalogu?
Nosné konstrukce, závěsy, výložníky, lišty, profily, třmenové příchytky, základové desky, systém drátěných žlabů, drátěné žlaby, dělící přepážky, systém kabelových žlabů, kabelové žlaby, tvarovky, systém pochozích kabelových žlabů, víka, kabelové žebříky, tvarovky, kabelové žebříky, námořní kabelové žebříky, příčky, stoupací trasy, spojky, systém pro velká rozpětí, kabelové žlaby pro velká rozpětí, elektroinstalační kanály, ochranné úložné kanály, průmyslové kanály ...




Pro více informací kliknout!

Jaké podrobnosti v katalogu objevíme?
Číselné a typové rejstříky očekávám spíše v zadní části než v úvodu, ale to bude možná nějaká tradice. To, co určitě každý rád přivítá, je schématická perokresba systému a jednotlivých prvků, která názorně ukazuje, jak co vypadá a kam patří. Každý prvek pak nacházíme spolu s tabulkou rozměrů, technických podrobností,  okotovanou kresbou a případnými poznámkami.



Pro více informací kliknout!


NIEDAX je renomovaná německá značka, u které je dostatečná kvalita naprostým základem. Kdo v Německu pracoval, rád potvrdí. Ostatně i na zahraničních veletrzích stánek NIEDAX bývá nepřehlédnutelný. Na českém trhu je situace jiná. V každém případě pokud hledáme kvalitní a propracovaný systém, chybu určitě neuděláme.

Katalog NIEDAX lze zde v redakční knihovně prohledávat a prohlížet!



TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.