Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Katalog nářadí, které lze vypůjčit v ELKOVu (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 29.08.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Katalog nářadí, které lze vypůjčit v ELKOVu


Katalog nářadí, které lze vypůjčit v ELKOVu
Pro někoho je půjčovna nářadí naprosto běžná služba jako například knihovna. Pro jiného jde o drahý a zbytečný servis, bez kterého se určitě obejde. Žádná jediná, svatá pravda jako obvykle neexistuje. Využití půjčovny je výsledkem rozhodnutí. To pramení z předešlé, často i jen pomyslné analýzy. A nakonec pohledem na sklady nářadí úspěšných uživatelů můžeme zjistit skutečnost, že nemají v osobním či firemním vlastnictví všechno. Přičemž nezáleží na skutečnosti, zda na pořízení mají/nemají prostředky, ale zda je pořízení efektivní či nikoliv ...
Miroslav Minařík, ze dne: 29.08.2019



Všechno nářadí vlastní?
Je to nádherná myšlenka, vlastnit všechno potřebné nářadí. S tím ovšem úzce souvisí i prostor pro skladování, nezbytný servis a hlavně uložené finanční prostředky. Pokud se podívám kolem sebe na jakoukoliv pomůcku a to nemusí být nutně nářadí, pak používám stejný pohled.


Pro více podrobností kliknout zde!

Doba minulá je opravdu minulá ...
Pohledem zpět vidíme dva tehdy časté obrazy. Sklady nářadí velkých elektromontážních "národních" podniků a třeba "nakřečkované" sklady menších odštěpných závodů. Doba minulá byla typická na nedostatky toho, co se muselo pořizovat za kapitalistické valuty.


Pro více podrobností kliknout zde!

V čem je dnes doba jiná?
Není problémem si pořídit cokoliv. Už tato skutečnost vytváří problém. Ten se projevuje častými (snadnými) nákupy. Pokud nejsou nákupy pod kontrolou, snadno se stává, že se objevuje na skladě více duplicitních položek. Dalším problémem je různá kvalita. Typická je vrtačka. Samotná značka výrobce již o kvalitě nehovoří. Určit kvalitu je pro kupujícího problém.

Vychází z těchto proměnných:
  • značka
  • funkce
  • cena
  • prodejce
  • rychlost dodání
  • záruka
U zmiňovaných vrtaček se mnohým řemeslníkům vyplácí pořídit nižší kvalitu a po zničení pořídit novou. Ovšem těch pořizovacích modelů je nepřeberné množství. Závisí na potřebách, schopnostech a možnostech každého uživatele.


Půjčovny nejsou přežitek ...
... tak, jak občas slýchávám. Je to o prosté matematice, kdy beru v úvahu dvě základní odpovědi PROČ a ZA CO. Ten, kdo tento abstrakt nedokáže vyhodnotit v myšlenkách, snadno postačí papír A4, kde si vyznačí vytvořené hodnoty vypůjčeným nářadím a třeba náklady na pořízení nového a vypůjčeného.


Pro více podrobností kliknout zde!

Velkoobchod ELKOV půjčuje i nářadí,
což je naprosto logický počin. I přesto, že to z původní logistické služby nevyplývá, je cílová skupina uživatelů shodná. Zaměření je také jasné. Instalační elektrotechnika. Vlastně naprosto shodné i se zaměřením portálu Elektrika.cz. Proto ELKOV vybírá tento sortimentní obsah:

  • Elektrické nářadí
    Aku, síťové nářadí a příslušenství, lasery + měřiče vzdálenosti
  • Ruční nářadí
    Kleště, nůžky, nože, bity, šroubováky, klíče, gola sady a inbusy, stavební nářadí
  • Měřicí přístroje
    Bezdotykové zkoušečky napětí, 2 pólové zkoušečky napětí, digitální multimetry, klešťové ampérmetry, detektory a teploměry
  • Stavební chemie
    Pěny, tmely, silikony, spreje a chemické kotvy,
  • Doplňkový sortiment
    Boxy, kufry, tašky, metry, vodováhy, protahovací pera, dielektrické ochranné pomůcky, popisovače a příslušenství, žebříky

Budoucnost nebude jiná,
myslím ve sdílení nástrojů. Vždyť i dnešní sdílení výpočetního výkonu a decentralizace všeho kolem nás tomu napovídá. I obyčejný hodinový manžel má omezenou kapacitu, proto každý specialista bude vlastnit své často používané nářadí a ostatní si vypůjčí. Od koho? A jsme zase u rozhodovacího procesu, kde mohou být jiné proměnné. Např.:
  • Od koho
  • Za co
  • Kvalita vypůjčeného
  • Doba dodání
  • Doba vrácení


Pro více podrobností kliknout zde!

A tak i člověk s průměrnou znalostí matematiky snadno spočítá, že to levné či dokonce zdarma vypůjčené, může být i pekelně drahé. Ale to bych již nechal na každém.
Katalog vybraného nářadí a souvisejícího sortimentu naleznete k prohlížení zde!






JAKÝ JE TVŮJ ROZHODOVACÍ VZOREC?
Kdy půjčit nebo koupit nářadí?
Viz níže uvedená diskuse ...


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELKOV elektro a.s. - Kšírova 701/255, Brno - 566 629 401 - elkov@elkov.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.