Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Katalog nářadí CIMCO 2022-23 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 18.05.2023
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Katalog nářadí CIMCO 2022-23


Katalog nářadí CIMCO 2022-23
K podání pracovního výkonu si zpravidla vybíráme vše, co zvýší efektivitu, komfort užívání, čemu věříme, nebo máme kladné zkušenosti a v neposlední řadě, nač máme finanční prostředky. Za mlhavou bych označil představu, že si řemeslník vybírá své nářadí dle krásných obrázků a líbivého textu dnešních, bezpochyby kvalifikovaných marketérů. V případě nářadí je před teoretickými předpoklady zásadní uplynulá zkušenost. Jak si s kvalitou a oblíbeností stojí značka CIMCO? Jde o renomovanou německou značku se zajištěnou českou distribucí. Jakou referenci dáte této značce vy?
Filip Horáček, ze dne: 18.05.2023


Značka CIMCO jako známá/neznámá. Bez ohledu, co v úvodu publikace sděluje marketing, cestuji a komunikuji. České starší ročníky vzpomínají na kvalitu a mladší se nijak zásadně nevyjadřují. Německé starší ročníky chválí kvalitu a mladší zdvihají palec. Příčinu rozdílu tohoto výsledku bohužel není v mé moci seriozně určit, proto se budu držet předložených skutečností.


Pro více podrobností kliknout!


S elektrikářským nářadím jsem v minulosti pracoval i 12 hodin denně. To je ovšem minulost, dnes se věnuji více zcela jinému nářadí, proto se zdržím i hodncení ergonomie, či praktického zacházení. CIMCO nabízí širokou paletu nástrojů, které dávají v mnoha různých kombinací smysl. Kdo si zakládá na svém nářadí, které si pečlivě vybírá, nedá na něj dopustit.


Pro více podrobností kliknout!


Co vše v katalogu očekávat?
Vodováhy, měřidla, metry, značící pomůcky. Kožené a textilní brašny, pouzdra na nářadí. Izolované bezpečnostní nástroje, osobní ochranné prostředky (OOP). Systémy pro ukládání, skladování a přepravu. Instalatérské nářadí. Elektrikářské kleště, řada elektronik, pinzety, plombování. Pájecí nástroje a příslušenství, chemické a stavební výrobky. Dílenské, elektrikářské a přesné šroubováky, sady šroubováků. Vybavení dílny a provozu, žebříky, osvětlení. Klíče a nástavce, bity, GOLA sady. Lisovací nářadí, AKU program. Měřicí a testovací zařízení. Izolovaný a neizolovaný ukončovací materiál, sady UM. Pomůcky pro odvíjení a protahování kabelů. Vázací a textilní pásky, spirály, příchytky. Kabelové nůžky a řezáky, AKU program. Symboly značení, štítky, bezpečnostní tabulky. Odplášťovací a odizolovací nástroje, JOKARI program, nože. Spojovací materiál. Pily, řezáky na trubky. Izolační, papírové a pěnové pásky, smršťovací bužírky, spojky. Vrtáky, korunky, sekáče, kotouče, závitníky, pilníky. Šroubové děrovače, děrovače plechu. Kladiva, sekáče, dláta, misky na sádru. Plastové a kožené kufry na nářadí ...



Pro více podrobností kliknout!

Pokud se díváme na šíři sortimentu, pak je velice lákavé přisoudit stejnou kvalitu a použitelnost všem položkám. Ve skutečnosti se realita často nachází jinde. U komplexních dodávek existuje určitá část externích (OEM) dodávek. Tu garantuje distribující značka. Co je dnes, v globalizovaném světě subdodavatelů, "echt" CIMCO, asi nezjistíme. Na Elektrické spojce 2023 proběhl praktický test různých odizolovacích kleští a tak předpokládám, že došlo i na tuto značku. Pokud pracujeme jako zaměstnanci, pak asi velký výběr nemáme. V tomto ohledu má OSVČ výhodu, že si o výšce investice rozhoduje sám.


Pro více podrobností kliknout!


CIMCO se určitě vymyká názvoslovím. Podobně jako marketing slovenského SEZ, označuje šestihranný klíč jako IMBUS i přes to, že ji to posílá jako chybu mnoho mých přátel na Slovensku, tak CIMCO pro změnu říká nůžkám, které stříhají kabel "řezák". Přesto jde pouze o nepřesný výraz, který na kvalitě nástrojů nic nemění. Ostatně, jak se komu s touto značkou pracuje, může sdělit v souvisejícím diskusním vlákně.

Katalog lze prohlížet a prohledávat zde v redakční knihovně!




Jakou referenci dáte této značce vy?
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.