Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Katalog modulárních jističů a chráničů ABB (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.01.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Katalog modulárních jističů a chráničů ABB


Katalog modulárních jističů a chráničů ABB
Co obsahuje tradičně silný katalog renomovaného výrobce? Instalační (miniaturní) jističe, proudové chrániče, AFDD obloukové ochrany, příslušenství instalačních přístrojů a také rychlý přehled výrobků. Zajímalo mne však, co se z katalogu skutečně dozvím. S jakými informacemi a v jakých detailech můžeme počítat? Takovému vyšetřování podrobuji vše z technických podkladů, sesbíraných za několik posledních let. Některé totiž pouze zabírají místo. Jak vidím využitelnost tohoto materiálu popisuji krátce zde!
Slávek Patera, ze dne: 26.01.2022



Dávám dohromady, vlastně čistím knihovnu (papírovou i digitální) od starých nebo nepoužitelných materiálů. Katalog, nad kterým se pozastavuji, určitě k dispozici zůstane i dál, protože se v něm opravdu něco dozvíme. Co je těžké rozhodování? Který z formátů je vhodnější. Papír nebo e-book v pdf. S papírovou formou se lépe pracuje, hůř se skladuje a prohledává. Elektronická forma se naopak prohledává rychle a snadno "skladuje", ovšem práce s elektronických katalogem není (alespoň v naší projekční firmě) tak oblíbená.


Pro více podrobností kliknout!


Obsah katalogu:
  • Instalační (miniaturní) jističe
  • Proudové chrániče
    RCCB – proudové chrániče bez nadproudové ochrany, RCD bloky, chráničové bloky, RCBO – proudové chrániče s nadproudovou ochranou (jistič/chránič), eRCBO (elektronické proudové chrániče), Chráničové relé (Relé pro monitoring reziduálního proudu), ELR chráničové relé pro montáž do čelního panelu, TR toroidní transformátory
  • AFDD obloukové ochrany
  • Příslušenství instalačních přístrojů
    Příslušenství pro jističe, obloukové ochrany S-ARC1 a odpínače řady SD,
    motorický ovládač a modul automatického opětného zapnutí pro jističe, chrániče a odpínače, přípojnice,
    UNIFIX – systém pro rychlé spojování


Pro více podrobností kliknout!


Jak se v katalogu orientujeme?
Samozřejmě nechybí oba konvenční způsoby, obsah katalogu a rychlý přehled výrobků přináší také velkou dávku podrobností (příklady použití, schémata zapojení, rozměry, okótované perokresby, tabulky s použitím konkrétních typů v různých zemích světa).

Jaké detaily katalog prozrazuje?
Rozhodně nechci v popisu vycházet ze skutečnosti, že jde o pořádně široký katalog. Takový fakt totiž vůbec nic nevypovídá o počtu praktických informací. V tomto případě se opravdu dozvíme dost. Nalistuji konkrétní stránku přístroje, dozvím se název, technický popis, a to, co je důležité i popis funkce, místo použití, související technické normy, obrázek přístroje, technickou tabulku parametrů.


Pro více podrobností kliknout!


Musím přiznat, že se mi v tomto katalogu dobře hledá a nacházím vše, co nalézt potřebuji. Z hlediska zpracování a uváděných informací patří určitě mezi informační zdroje, které k něčemu jsou. Jak jsem výše uvedl o možných formátech, neumím obecně doporučit, který z obou se komu hodí.

Katalog lze prohledávat a prohlížet zde v redakční knihovně.
Archívní videozáznamy ABB můžete sledovat zde!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o., Elektro-Praga Jablonec - Resslova 3, Jablonec nad Nisou - 483 364 561 - epj.jablonec@cz.abb.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.